Ziekenhuis en epilepsiecentrum

Wanneer epilepsiecentrum?
In de volgende situaties is contact met een epilepsiecentrum te overwegen:
er onduidelijkheid blijft bestaan over de diagnose of over de oorzaak van de (epilepsie)aanvallen, slaapproblemen of leer- en ontwikkelingsstoornissen
het niet lukt om de epilepsieaanvallen of slaapproblemen onder controle te krijgen
een specialistische aanpak nodig is door de combinatie met andere problemen zoals ontwikkelingsstoornissen, leerstoornissen, arbeidsproblemen, gedragsproblemen of wanneer er sprake is van een combinatie met een verstandelijke handicap of psychiatrische problematiek
onderzoek nodig is naar de kansen van bepaalde behandelmethoden (epilepsiechirurgie, ketogeendieet of nervus vagus stimulatie)
als een second opinion gewenst is
u als patiënt of ouder van een kind kiest voor een epilepsiecentrum of een universitair medisch centrum
Overleg met behandelaar
Overweegt u een van deze (poli)klinieken te benaderen, vraag dan uw huisarts of uw behandelend specialist voor advies en een eventuele verwijzing.

Sylvia Tóth Centrum

Het Sylvia Tóth Centrum is een centrum voor kinderen met een complexe neurologische aandoening. Het centrum is gehuisvest in het Universitair Medisch Centrum Utrecht, locatie Wilhelmina Kinderziekenhuis. Het centrum gaat uit van een nieuw zorgconcept. Het is een dagdiagnose- en follow-up centrum met een multidisciplinaire aanpak. Dit wil zeggen dat het team van zorgverleners er naar streeft binnen 1 of 2 dag(en) zoveel mogelijk gegevens te verzamelen. Hiermee kan het team de diagnose stellen, het vermoeden aangeven om welke diagnose het gaat en daarop gebaseerd een behandeladvies te geven, of de ziekte na behandeling vervolgen.

Error 500

Error Grote fout! Neem contact op met Insyde (www.insyde.nl) en meldt welke pagina u probeerde te bezoeken en uw browser.