Aandachtspunten medicijnen

Waar moet je nog meer op letten bij gebruik van medicatie?

Wisselwerking medicijnen en kruidenproducten

Veel mensen ervaren positieve effecten van kruidenproducten, maar weten niet dat de combinatie van kruiden en medicijnen soms ook schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Vooral de wisselwerking met kruidenproducten en kruiden supplementen.

Op de website van het College ter Beoordeling Geneesmiddelen (CBG) is een artikel gepubliceerd met een video over dit onderwerp.

“Informeer altijd je arts of apotheker als je een kruidenproduct en een medicijn gebruikt”

Meer weten over medicijnen?

Wil je meer informatie over medicijnen? Op onderstaande website staat een bron aan informatie. Mocht je toch nog vragen hebben, stel ze aan je arts, apotheker of neem contact op met onze Advieslijn.

Merknaam, stofnaam …

De merknaam is de handelsnaam die wordt verzonnen door de fabrikant. Die probeert voor een nieuw merkmedicijn (of spécialité) een interessante naam te bedenken of een naam die goed in het gehoor ligt. Merknamen beginnen met een hoofdletter. Op de verpakking van het merkmedicijn staat ook altijd de stofnaam.

De stofnaam (of generieke naam) is de naam die is bedacht voor de werkzame stof. De stofnaam begint met een kleine letter.
De stofnaam is de belangrijkste naam. Deze blijft steeds hetzelfde, ook internationaal, ook als fabrikanten naderhand tien verschillende merknamen voor het medicijn zouden bedenken.

Tekstwijziging of aanvulling voorstellen


Tekstsuggestie maken