Vacature Lid Raad van Toezicht Epilepsiefonds namens de EVN

De Epilepsie Vereniging Nederland (EVN) is binnen de vereniging op zoek naar een lid voor de Raad van Toezicht (RvT) van het Epilepsiefonds namens de EVN.

De EVN en het Epilepsiefonds zijn met ingang van 1 januari 2020 een vergaande samenwerking aangegaan.  Dat houdt in dat de directeur van het Epilepsiefonds deel uit maakt van het bestuur van de EVN. En om de stem van de EVN-leden te borgen is er in de RvT van het Epilepsiefonds een lid op voordracht van de EVN.

De vacature

De Raad van Toezicht houdt toezicht op de uitvoering van de taken van het Epilepsiefonds.
Om te borgen dat de activiteiten die het Epilepsiefonds uitvoert voor mensen met epilepsie binnen de mogelijkheden voldoende overeenkomen met de wensen van de EVN-leden en daarmee afgestemd zijn, zoeken wij een kandidaat.

Van de kandidaat wordt verwacht dat hij/zij:

• Affiniteit met de doelstellingen van de organisatie heeft
  • Bestuurlijke kwaliteiten en ervaring heeft
  • Distantie kan houden tot de organisatie en op afstand kunnen toezien en adviseren
  • Kan functioneren als klankbord voor de directie
  • In staat is tot onafhankelijke oordeel-en besluitvorming
  • Academisch werk- en denkniveau heeft en een brede maatschappelijke oriëntatie
  • Inzicht heeft in de eisen van ‘good governance‘ en hoe die worden toegepast
  • Over voldoende tijd en mogelijkheden beschikt om zich vier maal per jaar vrij te maken voor de vergaderingen van de Raad van Toezicht.
  • Oog heeft voor de verbinding tussen vrijwilligers en de organisatie
  • Een relevant netwerk heeft

De procedure

1. Solliciteren tot uiterlijk 28 februari 2020. Stuur je CV en motivatie naar boer@epilepsiefonds.nl
  2. Maart 2020: Selectie en sollicitatiegesprekken door sollicitatiecommissie.
  3. 4 april: Voordracht lid RvT aan Algemene Ledenvergadering EVN
  4. Medio April: voordracht aan RvT van het Epilepsiefonds.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kunt u contact opnemen met Martin Boer, via telefoonnummer 030 - 634 40 63 of e-mail boer@epilepsiefonds.nl

Sollicitatiecommissie

Voor de sollicitatiecommissie zijn wij op zoek naar twee vrijwilligers. Meld je aan voor de sollicitatiecommissie bij boer@epilepsiefonds.nl