Epilepsie tijdens werk

Je bent al werkzaam, maar wordt plotseling geconfronteerd met epilepsie. Wat kan je nog wel en wat niet. En hoe ga je hiermee om richting collega's en je werkgever?

Kan ik (fulltime) blijven werken?

Dit hangt af van wat voor soort baan, het type epilepsie en de impact van de epilepsie en medicatie. Voor jou persoonlijk kan dit dus heel anders zijn dan voor een ander.

Wanneer je één of meerdere aanvallen hebt gehad op het werk, kan het werk vaak hervat worden. Hier kan jijzelf en jouw werkgever aan meedragen door van te voren afspraken te maken.

Epilepsie kan nooit een reden voor ontslag zijn, tenzij het voor uitoefening van de functie echt een belemmering is. Maar in dat geval is je werkgever verplicht je ander werk aan te bieden of je te helpen te zoeken naar een andere functie.

Wat vertel je?

Wanneer je niet aanvalsvrij bent kan je het beste je werkgever en je collega's uitleggen wat epilepsie is, hoe zich dat bij jou manifesteert (welke type aanvallen en kenmerken) en wat ze wel of niet moeten doen tijdens en na een aanval. Als je dan een aanval krijgt is er vaak niet zoveel aan de hand aangezien iedereen op de hoogte is. Dat het de eerste paar keren toch wat schikken is, is een logisch gevolg.

Ben je wel aanvalsvrij of heb je alleen nachtelijke aanvallen, dan zal je zelf moeten inschatten hoe groot het risico's is op een nieuwe aanval en of je je werkgever en collega's hiervan wel of niet op de hoogte stelt. 

Overleg met je werkgever en collega's wanneer en waarmee heb jij eventueel ondersteuning of begeleiding nodig hebt. Jouw werkgever kan helpen door middel van een werkplekonderzoek: kan jouw werkplek zo ingericht worden dat deze veilig is ten tijde van een aanval? Ook kan jouw werkgever helpen door mee te denken aan het eventueel aanpassen van de werkzaamheden.

Tekstwijziging of aanvulling voorstellen


Tekstsuggestie maken