Joke Bosma

Als EVN vinden we het belangrijk dat het werk van vrijwilligers onder de aandacht wordt gebracht. Daarom zetten wij graag een vrijwilliger in het zonnetje! In deze editie: Joke Bosma.

Hoe lang ben je al vrijwilliger bij de EVN?

Officieel zo’n jaar of drie, maar ik schrijf al heel lang op het forum. Hierbij viel ik ook in voor Charmaine, Harma, die jarenlang een fantastische moderator is geweest.

Wat doe je als vrijwilliger?

Ik probeer de forum vragen van mensen zo goed mogelijk te beantwoorden. Hoewel er een grote leegloop naar groepen op Facebook is, zijn er nog altijd mensen die liever op het forum schrijven. Dit is niet zo massaal en ik vind het toch persoonlijker.

Wat is de impact van je werk bij de EVN?

Door mijn jarenlange ervaringen, zowel positief als negatief, kan ik me goed verplaatsen in de situatie van mensen met epilepsie en hun naasten. Het steunen, het uitwisselen van ervaringen en adviseren geeft mezelf ook een goed gevoel. Zo kan ik een positieve draai aan mijn epilepsie geven.

Welk deel van je werk bij de EVN maakt je trots?

Als ik merk dat mensen er echt steun aan hebben en een stukje herkenning vinden. Even schrijven als het je te veel wordt en een serieuze reactie krijgen kan soms al wat opluchten.

Als je een nieuwe vrijwilliger een tip zou moeten geven, wat zou je dan zeggen?

Vrijwilligerswerk is prachtig, het geeft veel voldoening. Je kunt het altijd proberen, zelfs als je twijfelt.

Als je het bestuur van de EVN een tip zou moeten geven, wat zou je dan zeggen?

Ga door op de ingeslagen weg, een epilepsie vereniging moet er blijven. Daarnaast hoop ik dat het forum mag blijven en niet komt te vervallen. Er zijn nog altijd mensen die geen Facebook hebben of er niet van houden.

Joke Bosma