Henk Marell

Als EVN vinden we het belangrijk dat het werk van vrijwilligers onder de aandacht wordt gebracht. Daarom zetten wij graag een vrijwilliger in het zonnetje! In deze editie: Henk Marell.

Hoe lang ben je al vrijwilliger bij de EVN?

11,5 jaar, sinds 1 januari 2008.

Wat doe je als vrijwilliger?

Ik ben gespreksgroep begeleider en zit in de kader adviesgroep. Daarnaast ben ik voorzitter van het Gewest Zuidoost en café coördinator van Maastricht-Heuvelland. Bovendien ben ik betrokken bij de Advieslijn en bestuurder met de portefeuille belangenbehartiging voor de EVN.

Ik doe ook nog vrijwilligerswerk in het MUMC+ Maastricht bij de poli oogheelkunde en bij de hoofdingang.

Wat is de impact van je werk bij de EVN?

Ik wissel graag mijn ervaringen uit met collega vrijwilligers en gebruik die kennis indien nodig in het bestuur. Ik heb een behoorlijk groot netwerk en niemand klopt vergeefs bij me aan. Tevens ben ik het gezicht van de EVN bij andere patiëntenorganisaties in diverse overlegstructuren.

Wel deel van je werk bij de EVN maakt je trots?

Dit ligt gedeeltelijk in de functie van voorzitter van het Gewest Zuidoost, waarbij ik lokaal veel verenigingen ontmoet. Daarnaast ben ik trots op de functie als bestuurslid, waarbij ik met name een rol mag spelen in de gesprekken met het Epilepsiefonds. Hier probeer ik zoveel mogelijk ook de stem van de collega vrijwilliger te laten horen.

Als je een nieuwe vrijwilliger een tip zou moeten geven, wat zou je dan zeggen?

Probeer je kennis te verbreden en contacten te leggen met collega’s. Alleen is het onmogelijk goed je werk te kunnen doen. Aarzel ook niet onze vrijwilligers coördinator Elly te bellen of mailen, voordat je iets op eigen initiatief zou ondernemen.

Als je het bestuur van de EVN een tip zou moeten geven, wat zou je dan zeggen?

Ik zit in het bestuur, maar we hebben allemaal één doel: mensen met epilepsie en hun partners te adviseren en te helpen met eigen vaardigheden. Belangrijk is JULLIE stem te horen in het bestuur, daar staat het bestuur open voor.

Henk Marell