Expertises

Wij hebben verschillende expertises in huis die je verder kunnen helpen met jouw vragen. Hieronder vind je voor verschillende doelgroepen de contactgegevens.

Epilepsie Advieslijn

Op al jouw vragen hebben wij vaak al een antwoord! Voor medische vragen ga je naar je arts. Maar voor alle overige vragen rondom leven met epilepsie zitten wij voor je klaar. Je hoeft geen afspraak te maken en kunt bellen met een van onze ervaringsdeskundigen wanneer het jou uitkomt.
Bereikbaar op werkdagen van 10:00 uur tot 20:00 uur.

Telefoonnummer: 085 130 32 34
E-mail: voorlichting@epilepsievereniging.nl

Epilepsie chirurgie

Een epilepsie operatie is een ingrijpende gebeurtenis. Goed geïnformeerd zijn is cruciaal om een goede beslissing te kunnen nemen. Ook het uitwisselen van ervaringen na een operatiekan erg waardevol zijn.

Contactpersoon: Casper Baas
Telefoonnummer: 0118 853 411 (na 19.00 uur)
E-mail: chirurgie@epilepsievereniging.nl

Epilepsie Nabestaanden

Epilepsie Nabestaanden biedt ondersteuning biedt aan ouders/relaties die te maken hebben gehad met het overlijden van een naaste, waarbij het overlijden gerelateerd kan worden aan epilepsie (bijvoorbeeld door een ongeluk, tijdens een aanval of Sudden Unexpected Death in Epilepsy).

Contactpersoon: Ingrid van den Bosch
Telefoonnummer: 06 103 784 51 (na 19.00 uur)
E-mail: nabestaanden@epilepsievereniging.nl

Partners

De epilepsie van jouw partner kan op vele manieren gevolgen hebben. De aanvallen waarmee je moet omgaan, de zorgen voor wat kán gebeuren, het aanpassen van plannen in het klein en in het groot. Invloed op je relatie is bijna onvermijdelijk.

Contactpersoon: Bep Lentink
Telefoonnummer: 0318 420 351
E-mail: partners@epilepsievereniging.nl

Ouders

Ouders van kinderen met epilepsie hebben veel baat bij informatie, handreikingen en tips. Ook de ervaringen van andere ouders kan bijdragen aan meer inzicht in epilepsie, waar je mogelijk tegenaan kunt lopen en hoe dingen geregeld zijn in de (epilepsie)zorg en op sociaal-maatschappelijk vlak.

Contactpersoon: Vacant
Telefoonnummer:
E-mail: ouders@epilepsievereniging.nl
Facebookgroep

Jongeren

Als je jong bent heb je misschien vragen die andere jongeren het beste kunnen beantwoorden in plaats van de goed bedoelde adviezen van ouderen. Over school, studie, werken, relaties, rijbewijs, seksualiteit, ect.

Contactpersoon: Marieke Oostindjer
jongeren@epilepsievereniging.nl
Faceboekgroep jongeren
Facebookgroep jong volwassenen

Neurostimulatie

De EVN organiseert activiteiten en biedt services aan speciaal voor mensen die een Nervus Vagus Stimulator (NVS) of Deep Brain Stimulation (DBS) gebruiken. Zo blijven jij en jouw naasten op de hoogte van ontwikkelingen en kun je ervaringen delen met andere NVS-dragers.

Contactpersoon: Marrie Kuijper
Telefoonnummer: 078 616 60 60
E-mail: NVS@epilepsievereniging.nl
Facebookgroep
Facebookgroep besloten

Belasting en sociale wetgeving

In Nederland is veel geregeld en er zijn talloze instanties waar je terecht kunt. Daarnaast zijn er zijn veel belastingregels voor chronisch zieken. Heb je vragen of wil je meer informatie?

Contactpersoon: Bertho van den Berg
Telefoonnummer: 036 533 86 87