UMC Utrecht Hersencentrum geopend

Op donderdag 6 juni opende het UMC Utrecht Hersencentrum. Het Hersencentrum focust op vijf aandachtsgebieden binnen alle hersenaandoeningen:

  • epilepsie
  • beroerte
  • spierziekten, zoals ALS
  • psychotische stoornissen, zoals schizofrenie en bipolaire stoornissen
  • ontwikkelingsstoornissen, zoals ADHD en autisme

Het Hersencentrum combineert de expertise van neurologie, psychiatrie, neurowetenschappen, neurochirurgie en revalidatie. Prof. dr. René Kahn, voorzitter van het UMC Utrecht Hersencentrum, over het waarom: “Wij zeggen: vandaag de dag kun je niet meer claimen dat je óveral goed in bent. Dat is niet meer geloofwaardig. Daarom hebben we duidelijke keuzes durven maken.”  Volgens Kahn loopt het UMC Utrecht Hersencentrum hiermee vooruit op wat in de academische wereld nog veel meer zal gaan gebeuren: taakverdelingen maken. “Wij vinden dat je moet zeggen waar je in excelleert en waar je aandacht minder sterk op is gericht. De maatschappij gaat hier steeds meer om vragen. Dit is ons antwoord.“Profiel-K-Braun

Epilepsie

Binnen het UMCU Hersencentrum is prof. dr. Kees Braun coördinator van het aandachtsgebied Epilepsie. Zijn klinische en wetenschappelijke aandachtsgebieden zijn: moeilijk behandelbare kinderepilepsie, epilepsiechirurgie bij kinderen, beeldvorming bij epilepsie, en beroerte bij kinderen.

Lancering nieuwe website

Op 6 juni is tevens de nieuwe website van het Hersencentrum gelanceerd. Op de website vindt u een domein specifiek over ‘epilepsie’. Ga naar de website »

 

Deze pagina delen