Terugblik landelijke NVS-dag

Op zaterdag 5 november 2016 was er weer een landelijke dag voor Dragers, Partners en Ouders van patiënten met een Nervus Vagus Stimulator.

De hoofdspreker van de dag was drs G.L. Wagner, neuroloog aan het Academisch Centrum voor Epileptologie (Kempenhaeghe). Hij vertelde over de huidige NVS behandeling, de werking en eerste ervaringen met de Aspire SR (dit model is sinds 2 jaar in Nederland beschikbaar) en gaf de DBS behandeling kort de aandacht.

Toepasselijk was dat deze NVS-dag werd gehouden in de maand die in het teken staat van de Epilepsie en dat onze NVS-groep 10 jaar bestond.

Na een gezellige lunch werd zoals gebruikelijk de middag besteed aan gesprekken in de doelgroepen apart. Deze stonden onder begeleiding van bekenden uit de epilepsiewereld (de heren Ben Vledder, Theo Heisen en Rob KLahn) en ervaren gespreksgroepsbegeleiders van de EVN.

Deze gesprekken dragen bij aan het kunnen delen van ervaringen en het steunen van lotgenoten. Vooral het delen van ervaringen en leggen van contacten in een prettige sfeer maakt de landelijke NVS-dag zo bijzonder.

 

 

 

Deze pagina delen