Taloxa 600 mg (felbamaat, MSD) weer beschikbaar in Nederland

Vanaf heden heeft MSD Nederland het geneesmiddel Taloxa-TABS 600 (felbamaat, MSD) opnieuw geregistreerd in Nederland. Taloxa wordt gebruikt als aanvullende behandeling bij patiënten met Lennox-Gastaut-syndroom die 4 jaar of ouder zijn en niet reageren op alle beschikbare relevante anti-epileptica.

Afgelopen jaar was een wereldwijde productiestop van Taloxa-TABS 400 mg afgekondigd. Als alternatief was op dat moment alleen nog Taloxa-SUSP 600 mg/5 ml beschikbaar.

Mede naar aanleiding van een signaal van de EVN dat de productiestop van Taloxa-tabletten problemen oplevert voor patiënten heeft MSD Nederland besloten te proberen Taloxa tabletten 600 mg opnieuw te registreren. Dit is succesvol gebleken.

Taloxa-TABS 600 bevat dezelfde hulpstoffen als Taloxa-TABS 400, maar bevat 200 mg extra van de werkzame stof felbamaat. Evenals voorheen is Taloxa-TABS 600 volledig vergoed. Alle artsen en apothekers worden ook geïnformeerd.


Heeft u vragen of opmerkingen over Taloxa (of andere anti-epileptica), laat het ons weten. Stuur a.u.b. een bericht naar m.terhorst@epilepsievereniging.nl

Deze pagina delen