Rustig aan weer beginnen

Donderdag 22 februari

Vandaag heb ik dan alweer een nacht op de afdeling geslapen! Ik heb best redelijk geslapen, maar het is toch zeker wel anders dan op de 24uurs recovery. Ik heb vanochtend voorzichtig een peer gegeten, heb mijn operatiejasje vervangen voor een pyjama, die ik van thuis heb meegenomen en deze ochtend ging de katheter eruit. Ik wilde nu gewoon graag zelf weer naar de wc kunnen. En dat is gelukt ook! Verder eet ik nog niet zoveel, als ik maar gewoon goed blijf drinken. Nu wil ik gewoon goed herstellen en rustig aan doen, zodat ik me snel weer beter zal voelen. Het is vooral het beste om mijn hoofdpijn een beetje dragelijk te houden.

Later deze dag heb ik 2 rondjes over de afdeling kunnen maken, ook weer een goede vooruitgang. Ik heb een rondje kunnen lopen over de afdeling samen met mijn vader en later die dag met een verpleegkundige. Het is fijn om op die manier weer wat meer mijn bed uit te kunnen. Ik had vandaag helaas weinig trek in eten en heb dus vooral veel thee en water gedronken.
Verder was de hoofdpijn behoorlijk aanwezig, dus heb ik ‘s middags en ‘s avonds voor het slapen een morfinepilletje gekregen. Die hielpen best goed. Het pilletje zorgde ervoor dat de scherpe randjes van de pijn tijdelijk niet te voelen waren en ik werd er best wel duf van. Daarnaast kreeg ik ook de paracetamollen en de Celebrex. Verder voelde ik me helaas  misselijk, dus daar kreeg ik ook een pilletje voor. Mijn anti-epileptica medicijnen kreeg ik ook, maar die kreeg ik na de operatie ook al meteen op het moment dat het tijd was om die medicijnen in te nemen. Vandaag was het verder een rustige dag.
De nacht van donderdag op vrijdag heb ik helaas niet goed kunnen slapen. Gelukkig kan ik overdag ook veel slapen als ik daar behoefte aan heb.

Zijkant hoofd

Dit is hoe de linkerkant van mijn hoofd er nu, een dag na de operatie, uitziet. Ik heb oplosbare hechtingen gekregen, na ongeveer 2 weken moeten die zo goed als opgelost zijn. Zoals je ziet is er een klein vlechtje gemaakt. Aangezien ik lang haar heb, hebben ze daar rekening mee gehouden en dus vrijwel geen haar afgeschoren. Deze foto geeft denk ik wel een goed beeld over hoe de snee er na de operatie uitziet! 

Deze pagina delen