RSS

U kunt zich (gratis) ‘abonneren’ op nieuws van de EVN door gebruik te maken van een zogeheten RSS-feed van epilepsievereniging.nl.
Lees hieronder hoe u automatisch en gratis het nieuws ontvangt op het moment dat het op de website van de EVN verschijnt.


Wat is RSS?

Logo rss feedRSS staat voor ‘Really Simple Syndication’ (eenvoudige gelijktijdige publicatie) en is – in zijn algemeenheid gesteld – een manier om uzelf snel op de hoogte te stellen van nieuws of nieuwe bijdragen op bepaalde websites. Of een site RSS aanbiedt is af te lezen aan een oranje blokje zoals u hier ziet; soms met de tekst ‘RSS’ of ‘XML’.

De EVN beschikt over een RSS-feed voor het ‘Nieuws’ dat op de EVN-website verschijnt. Zo blijft u automatisch op de hoogte van al het nieuws rondom epilepsie.

Hoe kan ik de RSS-feed van epilepsievereniging.nl ontvangen?

Er zijn diverse mogelijkheden. Op de homepage staat een oranje icoontje zoals u hier boven ziet. Klik er op en kies één van de aangeboden opties. Dat is in principe alles dat u hoeft te doen. Hieronder vindt u enige toelichting en tips voor een eventueel geavanceerder gebruik.

Toelichting
Als u de RSS-feed – berichten in uw Outlook ontvangt, dan krijgt u in uw Outlook een mapje ‘RSS-kanalen’. U moet dan zelf checken of er een bericht binnen is.

Als u de berichten in uw browser ontvangt staat de feed onder:

  • ‘Favorieten’ bij Internet Explorer
  • ‘Bladwijzers’ bij Mozilla Firefox
  • ‘Nieuwsstromen’ bij Opera
  • ‘Bladwijzers’ bij Safari

U kunt de RSS-feed ook via een RSS-lezer lezen. Een “RSS-lezer” is een eenvoudig programma dat u op uw computer installeert.
Kopieer dan de URL – http://www.epilepsievereniging.nl – in uw RSS-lezer als nieuwe RSS-feed. U krijgt dan automatisch een seintje (rechtsonder in scherm verschijnt een bericht) als er een nieuw bericht is geplaatst.

Waar vind ik een RSS-lezer?

Een RSS-lezer (ook wel RSS-reader genoemd) kunt u downloaden via internet. Er zijn vele soorten RSS-lezers beschikbaar, zowel gratis als waarvoor u moet betalen.

Enkele veel gebruikte gratis RSS-readers

Google
http://www.google.com/reader/view/#overview-page
N.b. een gmail-account is niet nodig.

Google chrome
https://chrome.google.com/webstore/detail/rss-subscription-extensio/nlbjncdgjeocebhnmkbbbdekmmmcbfjd

RSS-readers voor Microsoft Windows

RSS-readers voor Apple en Linux

Voor mobiele apparaten

RSS-readers voor android

RSS-readers voor iPhone/Ipad:

Abonneren?

Wilt u zich abonneren op de EVN nieuwsfeed? Klik dan op het oranje icoontje.

Logo rss feed

Contact?

Heeft u een probleem met de RSS-feed, stuur dan een e-mail naar de redactie.

Deze pagina delen