Project POEMA: Weet wat je slikt en meer regie over je eigen behandeling.

medicijnen

De EVN werkt mee aan het project ‘Weet jij wat je slikt?’. In dit project krijg je online de beschikking over je actuele medicatieoverzicht. In dit overzicht komen ook de andere medicijnen te staan die je gebruikt, bijvoorbeeld op recept van de huisarts of een andere specialist.
In het programma kun jij vervolgens per medicijn aangeven op welke manier het door jou gebruikt wordt. Al dan niet volgens voorschrijven van de arts, al dan niet op de gevraagde tijden en bij afwijking daarvan, waarom je dat doet. Daarnaast kun je aangeven welke middelen je nog meer op eigen initiatief gebruikt (Paracetamol of magnesium supplementen of maagzuurremmers??)

Het idee is dat je op deze manier een overzicht opbouwt van hoe jij met je medicatie om gaat. Dat overzicht is natuurlijk in de eerste plaats voor jezelf, maar het programma gaat er vanuit dat je deze informatie vervolgens ook met je neuroloog deelt. De uitwisseling met je neuroloog zorgt er voor dat je niet meer telkens voor een bezoek aan hem een medicatieoverzicht bij je apotheek op hoeft te halen. Daarnaast heb je nu directer invloed op wat er in dat overzicht staat. Je kunt immers ook aangeven dat je medicatie niet meer of anders gebruikt. Omdat de neuroloog verantwoordelijk blijft voor de behandeling lopen aanpassingen in de medicatie voor epilepsie altijd via hem.
Om te kijken of het online programma voldoet aan de wensen van mensen met epilepsie en neurologen doen we de komende maanden mee met een pilot. Daarvoor zoeken we mensen die mee willen werken en hun ervaringen met de onderzoekers willen delen.

Ben jij thuis in de wereld van computers, bezoek je nog regelmatig je neuroloog en heb je tussen half augustus en eind september tijd om regelmatig je bevindingen op de computer te noteren? Dan zijn wij op zoek naar jou! De EVN gelooft er in dat mensen met epilepsie meer regie mogen krijgen in hun eigen behandeling. Wij geloven en vertrouwen erop dat dit project daaraan een stevige bijdrage kan leveren.

Als je graag meer informatie wilt hebben over het project of je al wilt opgeven, dan kun je contact opnemen met Arjan Wietses . Opgeven voor deelname kan ook via info@epilepsievereniging.nl.

Een korte animatie met wat algemene uitleg vind je hier.

Deze pagina delen