Nabestaanden

Werkgroep Epilepsie Nabestaanden (EN)

Epilepsie Nabestaanden (EN) is een werkgroep van vrijwilligers die, als onderdeel van de Epilepsie Vereniging Nederland ondersteuning biedt aan ouders/relaties, die te maken hebben (gehad) met ’t overlijden van een naaste, waarbij het overlijden gerelateerd kan worden aan epilepsie (bijvoorbeeld door een ongeluk, tijdens een aanval of SUDEP).

Voor ondersteuning is EN via e-mail of telefoon bereikbaar. Daarnaast wil de werkgroep, wanneer daar behoefte aan is, lotgenoten met elkaar in contact brengen. Tijdens bijeenkomsten kunnen deze contacten eventueel worden gelegd en/of ervaringen met elkaar gedeeld worden.

Om (plots)overlijden bij epilepsie (SUDEP) in Nederland onder de aandacht van zowel zorgverleners als patiënten te brengen, verzamelt en publiceert de werkgroep informatie over dit onderwerp.

Contactpersoon

Mevrouw I. van den Bosch, tel. 06-10378451 (na 19.00 uur), nabestaanden@epilepsievereniging.nl

Coördinator Ingrid van den Bosch

Als praktijkondersteuner en doktersassistente ben ik al vele jaren werkzaam in de 1e en 2e lijns gezondheidszorg. Samen met Gerard heb ik 2 kinderen: Stijn en Margot. Op 5-jarige leeftijd is bij Stijn epilepsie vastgesteld. Op 9 mei 2000 veranderde alles voor ons, toen Stijn op 12-jarige leeftijd plotseling overleed. Om mijn ervaringen met andere ouders te delen en (plots) overlijden bij epilepsie onder de aandacht te brengen, ben ik me enkele jaren daarna actief in gaan zetten voor de werkgroep EN.

Heeft U behoefte aan ’n gesprek, dan kunt U mij via bovenstaand e-mailadres of telefoonnummer bereiken. Als ervaringsdeskundige weet ik hoe belangrijk een luisterend oor kan zijn en zijn uw gevoelens en emoties herkenbaar en begrijpelijk.