Behandeling

Veel kinderen met een benigne rolandische epilepsie hebben alleen ’s nachts aanvallen. Meestal komen deze aanvallen niet heel frequent voor. Benigne rolandische epilepsie kan behandeld worden met medicijnen die epilepsieaanvallen voorkomen.

Bij een lage frequentie van aanvallen die uitsluitend ’s nachts zijn, kan er voor gekozen worden om de aanvallen niet te behandelen met medicijnen, omdat dan de voordelen van het onderdrukken van aanvallen niet opwegen tegen de eventuele bijwerkingen.

Bij kinderen met een benigne rolandische epilepsie die regelmatig aanvallen hebben of die ook aanvallen overdag hebben of waarbij het kunnen krijgen van aanvallen erg veel angst oproept, kan er voor gekozen worden om medicijnen te geven die epileptische aanvallen kunnen voorkomen.

Bij de meeste kinderen verdwijnen de aanvallen als gevolg van de benigne rolandische epilepsie voor of tijdens de puberteit.

Kinderen met een benigne rolandische epilepsie kunnen een normaal leven leiden. Zij ondervinden geen problemen met leren als gevolg van deze epilepsie als ze, al dan niet met behulp van medicijnen, weinig aanvallen hebben.

Lees meer op Kinderneurologie.eu »

Deze pagina delen