Verslag herfstwandeling 2013

Impressie van de contactdag voor ouders en kinderen

Op 20 oktober 2013 was onze herfstwandeling voor schoolgaande kinderen met epilepsie, hun broertjes, zusjes en hun ouders.

De bladeren begonnen die echte herfstkleur te krijgen, de zon scheen alsof het nog zomer was , de paddenstoelen waren overal te vinden en in het bos hing die speciale herfstlucht.

We kwamen bij elkaar in een zaaltje in Nunspeet. Tussen de opgezette dieren kreeg iedereen wat lekkers en wat te drinken. De kinderen speelden lekker samen en sloten meteen vriendschappen, terwijl de ouders eens gezellig bij elkaar gingen zitten en elkaar voorzichtig leerden kennen. Door het gemeenschappelijke van de epilepsie was er al snel een vertrouwde band.

De kinderen werden op leeftijd ingedeeld in twee groepen. De jongsten deden de kabouterwandeling; een wandeling met kralen die dezelfde kleur hadden als de kaboutermutsen van de kabouters die ze onderweg tegen zouden komen.

herfstwandeling_okt_2013
De wat oudere kinderen deden de hulpboswachterswandeling, waarbij ze een hulpboswachtersjasje kregen met verrekijker, kompas en een opschrijfboekje.

Bij beide wandelingen waren er onderweg opdrachten op het niveau van de kinderen. Zij konden vooruit rennen naar de volgende opdracht, zodat de ouders de rust en ruimte hadden met elkaar te praten en ervaringen te delen tijdens de wandeling.

Al met al een heerlijke middag, voor ouders en kinderen, broertjes en zusjes. Even het gevoel van “ik ben niet alleen”, even het gevoel echt begrepen te worden. Dit blijkt ook uit de uitspraak van één van de kinderen: “omdat ik nu ook andere kinderen heb gezien met die rotziekte, hoef ik me niet meer zo alleen te voelen.”

En dat is natuurlijk ook waar het om draait, want zo voel je in positieve zin: ‘epilepsie heb je niet alleen’. En dat is ook wel eens prettig!

 

Deze pagina delen