Vrije tijd en vakantie

Cover brochure sportBrochure over sport en epilepsie

In de brochure ‘Zwemmen en andere sporten’ van het Epilepsiefonds leest u over de mogelijkheden, risico’s en aandachtspunten bij sport als je epilepsie hebt.
Ga naar de webwinkel van het Epilepsiefonds »

Vakantiegidsen / -organisaties

Vakanties voor mensen met epilepsie

Het Epilepsiefonds (voorheen NEF) biedt speciale vakantiereizen voor volwassenen en kinderen met epilepsie. Met behulp van een handig selectiesysteem op leeftijd, mobiliteit en zelfredzaamheid kunt u zien welke reis voor uw kind het meest geschikt is.
Ga naar de website »

Voorkant van de Blauwe gids 2013De Blauwe gids

De Blauwe Gids is dé vakantiegids waarin accommodaties en reisorganisaties in binnen- en buitenland aangepaste accommodaties presenteren aan mensen met een beperking die op vakantie willen. De Blauwe Gids is een uitgave van de NBAV, de Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties. De NBAV hanteert een eigen keurmerk, dat de door de vereniging nagestreefde hoge kwaliteit garandeert. Ga naar de website »

Cover magazine van Picture 2013Picture Vakanties

Picture Vakanties bundelt vakantiemogelijkheden voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke en/of psychische beperking, chronische ziekte, senioren, gezinnen en individuele vakantiegangers. Het aanbod bestaat o.a. uit zorgreizen, aangepaste vakantiewoningen, campings met aangepaste sanitaire voorzieningen, zorgvakanties en reisorganisaties voor mindervaliden.  Ga naar de website »

MEE 2014 vakantiewijzerMEE vakantiewijzer

Deze vakantiewijzer geeft u een idee van de mogelijkheden voor mensen met een beperking om op vakantie te gaan. Het overzicht is niet volledig, maar het kan u hopelijk op weg helpen de vakantie te vinden die bij u past. Ga naar de website »

Logo Flow reizenFlow reizen

Flow Reizen biedt begeleide reizen aan naar de mooie plekjes in de wereld voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Alle seizoenen van het jaar. Alle type reizen: actief, avontuurlijk, cultureel of relaxed.
Ga naar de website »

Voorbereid op vakantie

‘Met epilepsie op reis’

Dit boekje geeft antwoord op een aantal veelgestelde vragen en geeft tips over op reis of met vakantie gaan met epilepsie. Ook geeft het in dertien talen belangrijke uitdrukkingen/zinnen over epilepsie weer.

U kunt het boekje bestellen in de webwinkel van het Epilepsiefonds.

Medicijnen mee op reis: officiële verklaring nodig!

Voor reizen met bepaalde medicijnen die bij epilepsie gebruikt worden is een officiële verklaring nodig. Dit geldt bijvoorbeeld voor Fenobarbital, Midazolam en Diazepam, maar ook voor de ADHD-middelen Ritalin en Concerta. Deze vallen namelijk onder de opiumwet.

Goede tip?

Hebt u zelf een goede tip voor andere ouders? U kunt deze hieronder plaatsen.

Plaats uw reactie