Oproep voor jongeren: doe mee aan de pilot van ALL OF ME!

All_of_meJe bent jong en je wilt – net als je gezonde vrienden – een zelfstandig leven leiden. Maar dat valt niet altijd mee. Mis je informatie speciaal voor mensen van jouw leeftijd? Ben je nieuwsgierig hoe andere jongeren met een aandoening omgaan met hun lijf, vrienden, onzekerheid, een nieuwe baan, uitgaan en seks? Of zou je juist jouw ervaringen willen delen om anderen te helpen? Dan is ALL OF ME dé plek op internet voor jou. Het project gaat begin 2015 van start, maar is nu op zoek naar deelnemers voor de pilot.

Sterker in je schoenen
ALL OF ME (voorheen ‘Jong aan Zet’) helpt je sterker in je schoenen te staan en de baas te zijn over je eigen leven. Wie ben jij, hoe richt je je leven in en welke stappen kun je zetten om zover te komen?
Meer dan twintig jongeren met een chronische aandoening hebben meegedacht over ALL OF ME. Op basis van hun eigen ervaringen hebben zij zes thema’s gekozen: jij & jezelf, jij & de ander, je toekomst, je lijf, alcohol & drugs en seks.

Aan de slag
Bij ALL OF ME hoort een website, waar jij op drie manieren (gratis) met de thema’s aan de slag kunt. Allereerst vind je nuttige informatie en kun je zelfstandig oefeningen doen.
Daarnaast kom je via ALL OF ME in contact met jongeren in dezelfde situatie. Je kunt hun ervaringen lezen en daarop reageren. Of jouw eigen ervaringen delen en daarmee anderen helpen.
Ten slotte heb je de mogelijkheid per mail vragen te stellen aan een coach. De ALL-OF-ME-coaches zijn tussen de 20 en 35 jaar en hebben zelf ook een chronische aandoening.

ALL OF ME is een initiatief van tien patiëntenorganisaties, waaronder de EVN. Het is ontwikkeld samen met het Trimbos-instituut en IPPZ en is mogelijk gemaakt door een subsidie van het Fonds PGO.

Meld je aan
Ben jij tussen de 16 en 30 jaar? Geef je dan op voor de pilot (proef) van ALL OF ME. Deze duurt van 24 november 2014 tot 10 januari 2015. Je krijgt in die periode drie keer een vragenlijst toegestuurd, waarop je je ervaringen kwijt kunt.

Meedoen? Stuur dan een e-mail naar pilot@allofme.nl, onder vermelding van je naam (of nickname), leeftijd en geslacht. Laat ook even weten of je bij een patiëntenorganisatie bent aangesloten en zo ja, welke. Er is plek voor slechts honderd jongeren, dus reageer snel!

Wil je meer lezen over ALL OF ME en over Nikki, die zelf epilepsie heeft en namens de EVN aan dit project deelneemt, ga dan naar de EVN-pagina met meer informatie over de uitwerking ALL OF ME.

Deze pagina delen