Nog steeds ziek

Donderdag 1 maart

Ja, de eerste dag van maart is begonnen en ik hoor van veel mensen dat het buiten ontzettend koud is. En ik ben de afgelopen 1,5 week niet eens buiten geweest! Dus laat mij nog maar even lekker binnen zitten. Hopelijk wordt het volgende week (met de nadruk op dinsdag) wel iets beter weer, want dan mag ik naar huis. Ik moet van de arts hier in het ziekenhuis een antibioticakuur van 7 dagen afmaken. Vandaag was de derde dag dat ik de antibiotica kreeg via het infuus. De antibiotica krijg ik elke dag rond 14:00 uur. Gelukkig zit ik maar 1x per dag aan het infuus.

Vanochtend was ik helaas weer om 6:00 uur wakker en had ik best erge hoofdpijn. Zelfs gisteravond na 22:30 uur had ik last van hoofdpijn, terwijl ik alle pijnstillers al had genomen (ik neem ze altijd ruim een halfuur van tevoren). Toen mocht ik nog een lichtere variant van morfine erbij. Terug naar vanochtend, ik had het koud en ik rilde een beetje. Ik had op dat moment echt geen idee hoe ik het een beetje warm kon krijgen. En dat terwijl ik nog steeds onder 3 dekens slaap… Ik drukte meteen op de bel, dus ik kreeg vrij snel een pijnstiller van de verpleegkundige. Dat was fijn. Het vervelende was alleen dat ik daarna toch niet meer heb kunnen slapen, ik bleef maar hoofdpijn houden. Tussen 6:00 uur en 9:00 uur had ik het echt heel koud en was de hoofdpijn niet weg te krijgen. Na 9:00 uur had ik het opeens ontzettend warm gekregen en deed ik al mijn dekens af. Het is zó vervelend als je het koud hebt en dan weer warm en dan weer koud…

Rond 8:00 uur moest ik weer bloedprikken, mijn ontstekingswaardes worden namelijk goed in de gaten gehouden. Daarna kwam het ontbijt, werden de pijnstillers gebracht en kwam de controle die de verpleegkundige doet. Ik heb niet ontbeten… Heel slecht, ik weet het. Maar het lukt momenteel ’s ochtends gewoon echt niet. Wel heb ik een kop thee gedronken en een glas water. Als ik weer beter ben, gaat ontbijten hopelijk wel weer. Mijn lichaamstemperatuur was helaas ook nog steeds hoog, ik had 38,8 graden…

Daarna probeerde ik te slapen omdat ik nog steeds moe was en nog steeds hoofdpijn had. En dat terwijl ik rond 8:30 uur nog alle pijnstillers had gekregen. Daarom vroeg ik toch om 9:30 uur of ik mogelijk nóg iets tegen de hoofdpijn kon krijgen. Ik had verwacht van niet, want ‘s ochtends krijg ik al best wel wat pillen. Het bleek dat ik toch nog een morfinepilletje mocht nemen en gelukkig dempte dat de hoofdpijn, waardoor het lukte om rustig een uurtje te slapen. Ook heb ik nog een kopje soep (wordt altijd aangeboden rond 11:00 uur) gegeten, aangezien het belangrijk is om voldoende vocht binnen te krijgen als je ziek bent (en als je verder geen trek hebt).

Rond het middaguur kwam mijn moeder. Met haar heb ik even wat gekletst en ze had een klein bakje avondeten van gisterenvoor mij meegenomen, lief van haar! Ik ben het heel rustig gaan eten. Ook heeft ze een pak Tuc’s meegenomen, ook wel lekker voor later op de dag. Samen hebben we nog een rondje over de afdeling gelopen en hebben we even de vieze was uitgezocht die thuis gewassen moet worden. Dat is zo nu en dan wel irritant in een ziekenhuis. Er moet steeds schone was mee naar het ziekenhuis en de vieze was moet je steeds weer apart houden en in een plastic zak doen. Nadat mijn moeder ruim 4 uur bij mij was, is ze weer richting huis gegaan met de auto.

De zaalarts heeft me trouwens vanmiddag nog verteld dat er een hele langzame daling te zien is in de ontstekingswaardes van mijn bloed. Verder is het gewoon zo dat ik nog veel geduld nodig heb tot de antibiotica écht zijn werk zal doen, waardoor ik mij langzaamaan ook echt beter zal voelen. Ook kwamen dr. Van Rijen en Janine Ophorst nog eens langs, voornamelijk om te vragen hoe het nu met me gaat, aangezien ik een longontsteking heb opgelopen. Daarnaast heeft dr. Van Rijen ook mijn wond nog even bekeken. De wond vond hij er nog steeds rustig en mooi uitzien. Met de wond gaat het in elk geval gewoon goed!

Ik vond dat deze dag best snel ging en op de ochtend na, heb ik een betere dag gehad dan gisteren. Het is duidelijk nog steeds ’s ochtends dat ik het zo koud heb, koorts heb en dat ik me echt niet lekker voel. Later op de dag begin ik me steeds wat beter te voelen.

Best raar eigenlijk, dat ik ‘s ochtends een hoge temperatuur heb en ’s middags en ‘s avonds niet… Komende dagen moet de antibiotica gaan aanslaan en moet op een keer de koorts toch echt gaan zakken.

Deze pagina delen