Voorlichting en activiteiten

Cursus

‘Je epilepsie de baas?!’

Lees meer »

Goede en betrouwbare informatie over epilepsie en omgaan met epilepsie is een belangrijke voorwaarde om epilepsie een deel van het leven te laten worden. De EVN biedt op diverse wijzen voorlichtende activiteiten en producten aan. De informatie wordt aangeboden vanuit het perspectief van de patiënt, op maat, relevant en bedoeld om keuzes te maken.

De EVN biedt naaste deze website voorlichting via diverse media.

Zorgzine (NPCF)

Zorgzine is het digitale magazine van patiëntenfederatie NPCF en biedt u informatie en advies over een actueel zorgthema. Zoals medicijnen, samen beslissen, vakantie en zorgkosten.
Ga naar het overzicht »

Activiteiten

Kennis

De EVN organiseert voorlichtingsbijeenkomsten verspreid over het land. Over een algemeen onderwerp zoals ‘epilepsie, en dan …’ 0f over specifieke thema’s, bijvoorbeeld:

 • anti-epileptica
 • psycho-sociale aspecten van epilepsie
 • leren en gedrag bij kinderen met epilepsie
 • geheugen
 • speciale behandelingen zoals
  • nervus vagus stimulatie
  • epilepsiechirurgie en
  • ketogeen dieet
 • epilepsie en alcohol en drugs

In feite kunnen alle onderwerpen aan de orde komen die belangrijk kunnen zijn in het leven van mensen met epilepsie en hun naasten. Gepresenteerd door in epilepsie gespecialiseerde neurologen, andere epilepsiedeskundigen en vrijwilligers van de EVN. De ervaringsdeskundigheid van de laatsten geeft een extra dimensie aan het totale epilepsieverhaal.

De EVN probeert zoveel mogelijk maatwerk te bieden. Bijeenkomsten worden daarom zoveel mogelijk voor specifieke doelgroepen georganiseerd.

Ontmoeten en ervaringen uitwisselen

Het kan prettig zijn om eens met een ander van gedachten te wisselen, al dan  niet met de partner erbij. Er zijn verschillende mogelijkheden voor contact met andere mensen met epilepsie en hun naasten:

Bijeenkomsten samen met uw partner »

 • Informatie- en contactgroep
  In een groep deelt u uw ervaringen met en informatie over epilepsie. Zo hoort u hoe anderen met hun epilepsie omgaan en kunt u epilepsie wellicht makkelijker een plek geven in uw leven.
 • Voorlichtingsbijeenkomsten in de regio
  u kunt voor, tijdens de pauze en na afloop informeel anderen ontmoeten. Laat het de organisator weten dat u hiervoor belangstelling hebt.
 • Forum
  hier kunt u lezen hoe anderen hun epilepsie beleven. U kunt uiteraard ook uw ervaring kwijt en eventuele vragen plaatsen.
 • Cursus ‘Je epilepsie de baas?!’

U vindt de voorlichtingsbijeenkomsten onder Activiteiten »

Belangstelling?

Wilt u deelnemen aan een informatie- en contactgroep laat het a.u.b. weten aan Gerda Legebeke. Bij voorkeur via e-mail: gespreksgroepen@epilepsievereniging.nl. Wanneer zich genoeg  belangstellenden hebben gemeld, kan een groep worden gestart.


Ideeën voor thema’s zijn van harte welkom!

U kunt uw suggestie hieronder als reactie plaatsen of e-mailen naar het landelijk bureau van de EVN: info@epilepsievereniging.nl

Deze pagina delen

Reacties

 1. Angelique zegt:

  Hoe kan ik een second opinion aanvragen ?
  Mvg Angelique soer

  • Arjan Wietses zegt:

   Dag Angelique,

   Dat kun je het beste doen in overleg met je huidige arts. Dat klinkt misschien raar, maar de ervaring is dat daardoor de relatie met je huidige arts het beste blijft. Stel dat je na de second opinion toch bij je huidige arts wilt blijven? Als je huidige arts niet mee wil werken, kan het altijd via de huisarts geregeld worden. Deze kan een verwijsbrief voor een andere arts/instelling voor je opstellen.
   Ik hoop je vraag zo voldoende te beantwoorden. Mocht je aanvullende vragen hebben, dan kun je die stellen bij de advieslijn (030 – 63 440 69)

Plaats uw reactie

*