Anti-conceptie

Als je als meisje medicijnen tegen epilepsie gebruikt en ook de anticonceptiepil wilt gaan gebruiken, moet je wel aan de huisarts vertellen dat je deze medicijnen slikt. Een aantal medicijnen beïnvloedt namelijk de werking van de pil.

Een lichte pil geeft je dan geen goede bescherming tegen zwangerschap. Bij doorbraakbloedingen kun je het beste overleggen met de huisarts. Deze kan voorstellen de dosering van de pil op te hogen of over te stappen naar een andere vorm van anticonceptie.

Gebruik je de prikpil dan zal deze vaker toegediend moeten worden. Ook is de Nuvaring op de markt gekomen, die vaginaal ingebracht moet worden en zeer lokaal een hormoon afscheidt waardoor zwangerschappen vermeden worden. Het wordt afgeraden deze ring te gebruiken in combinatie met medicijnen tegen epilepsie, omdat de werking niet kan worden gegarandeerd.

De pil blijkt geen nadelig effect te hebben op het aantal epilepsieaanvallen. Soms heeft de pil zelfs een gunstig effect op de het aantal aanvallen, vooral als de aanvallen rond de menstruatie optreden.

Deze pagina delen