ALL OF ME introductie

Nikki’s bericht

Beste leeftijdgenoten,

Een tijdje terug ben ik benaderd om deel te nemen aan de Adviesgroep ‘Jong aan Zet’. (Dit heet inmiddels ALL OF ME) Hier heb ik natuurlijk ‘ja’ op gezegd! Er werd me verteld dat het doel van deze adviesgroep is om duidelijk te krijgen wat jongeren met een beperking/ aandoening, tussen 16 en 30, nodig hebben om een basis te leggen voor een zelfstandig bestaan.

Wat patiëntenorganisaties te horen krijgen is dat jongeren in deze leeftijdscategorie zich regelmatig onbegrepen en niet/ onvoldoende gesteund voelen. De reden hiervan is dat er vooral gekeken wordt wat deze jongeren door hun beperking niet kunnen, in plaats van hetgeen ze allemaal WEL kunnen. Het gevolg hiervan is dat jongeren, met een beperking, minder mogelijkheden ervaren op verschillende gebieden. Waaronder werk, financiële onafhankelijkheid, sociale relaties, zelfstandig wonen en het regelen van eigen zorg. Dit alles kan weer tot een gebrek aan zelfvertrouwen leiden.

Herkenbaar!!!

Dit alles heb ik, sinds epilepsie bij mij is geconstateerd (6 jaar geleden) ervaren. Heb een hoop vrienden verloren, ben met mijn opleiding verpleegkunde gestopt en daarna met pedagogiek begonnen. Dit heb ik in 2011 afgerond, alleen tot op heden hierin nog geen baan kunnen vinden. Onder andere omdat de epilepsie een belangrijke rol speelt hierin.

Toen ik benaderd werd voor de ‘Jong aan Zet’ leek het me dan ook erg leuk om hieraan deel te nemen. Samen met andere jongeren met een beperking, verschillende beperkingen, werken aan de volgende doelstelling:

Jong volwassenen in Nederland met een chronische aandoening of beperking empoweren. zodat zij in staat zijn regie te voeren over hun eigen leven, een zinvol bestaan kunnen beleven en de kwaliteit van hun leven wordt bevorderd. En dit bereiken door; coaching voor en door jongeren.

In april was de eerste bijeenkomst. Hier waren een paar mensen met verschillende aandoening, en ik mocht aanwezig zijn namens de EVN!
We hebben nagedacht over wat te denken dat goede manieren zijn om ‘Jong aan Zet’ in te richten. Het was voornamelijk nog sparren over mogelijkheden en de inrichting van het project. Het is nog niet concreet en ik kijk dan ook erg uit naar verdere bijeenkomsten en overleggen om ‘Jong aan Zet’.

Wanneer je punten of ideeën hebt waarvan je vindt / denkt dat die meegenomen moeten worden, hoor ik dit graag!!
Of als je gewoon op de hoogte gehouden wilt worden? Stuur dan ook even een berichtje.

Hartelijke groet,

Nikki Vogel

Mail naar:  jongeren@epilepsievereniging.nl

P.S. Wil je het officiële plan lezen, bekijk dan het Projectplan ‘Jong aan zet’.

Wil je meer weten over het vervolg van ALL OF ME en hoe je aan de pilot mee kunt doen? Lees dan verder »