“Zoektocht naar het juiste medicijn”

door Rose

“Bij mij is dit een hele zoektocht geweest. Ik heb heel veel medicijnen moeten proberen totdat we het middel hadden gevonden wat enig effect had en waarvan de bijwerkingen aanvaardbaar waren.

Mijn ervaring is dat het goed is om daar zelf ook alert op te blijven. Sommige bijwerkingen waren zo heftig, en hadden een grote invloed op mijn kwaliteit van leven. Achteraf heb ik er wel eens spijt van gehad dat ik het niet eerder met de neuroloog had besproken. Luisteren naar je lichaam is voor mij dan ook heel belangrijk geworden en niet af te gaan op wat anderen hebben ervaren.

Natuurlijk is het doel van een medicijn, dat de aanvallen verminderen of zelfs weg blijven maar dan is het altijd mogelijk om uit te proberen, dit resultaat te bereiken met een middel wat mogelijk minder bijwerkingen tot gevolg heeft. Dit is voor iedereen heel verschillend

In het begin moest ik vaak wennen aan een medicijnen en dat kost tijd, maar als de bijwerkingen blijvend overheersen dan neem ik even contact op met mijn neuroloog of de epilepsie verpleegkundige. Soms telefonisch, vaak ook door een mailtje te sturen waarin ik aangaf waar ik last van had. Mijn ervaring is dat een goede neuroloog daarin graag met je mee wil denken!

Het valt niet altijd mee, die zoektocht. Heb het meer dan eens als belastend ervaren, het wachten op resultaat. Het vraagt veel geduld en soms moest ik ook accepteren dat sommige bijwerkingen niet geheel verdwenen. Maar dat had ik dan liever dan (nog meer) aanvallen.”

 

Deze pagina delen