Vrije tijd en vakantie

Medicijnen mee op reis »

Vakantiegidsen / -organisaties

Vakanties voor mensen met epilepsie

Het Epilepsiefonds biedt speciale vakantiereizen voor volwassenen en kinderen met epilepsie. Met behulp van een handig selectiesysteem op leeftijd, mobiliteit en zelfredzaamheid kunt u zien welke reis voor u het meest geschikt is.

Voorkant van de Blauwe gids 2013De Blauwe gids

De Blauwe Gids is dé vakantiegids waarin accommodaties en reisorganisaties in binnen- en buitenland aangepaste accommodaties presenteren aan mensen met een beperking die op vakantie willen.

MEE vakantiewijzer

Deze vakantiewijzer geeft u een idee van de mogelijkheden voor mensen met een beperking om op vakantie te gaan. Het overzicht is niet volledig, maar het kan u hopelijk op weg helpen de vakantie te vinden die bij u past.
Ga naar de website »

Vakantieadressen met zorgfaciliteiten en/of zorgverlening

Haus Alpenblume

Dit appartementenhuis in Oostenrijk heeft 4 appartementen variërend in grootte van 4 tot 13 personen. Twee appartementen op de begane grond zijn compleet aangepast voor mindervaliden: o.a. hoog-laagbed, badlift en rolstoeltoegankelijk. Verder biedt de Nederlandse eigenaar de mogelijkheid om ondersteuning in de zorg in te schakelen (vrouw is (kinder-)verpleegkundige) waardoor de meereisende mantelzorger(s) ook meer vakantie kunnen houden.

Landgoed Old Heino

Vakantiepark in westelijk Overijssel met zeer compleet ingerichte bungalows, ook toegankelijk voor mensen met een beperking. Extra zorg en hulp is te regelen i.s.m. de stichting Residentiële & Ambulante Zorg (RAZ), een erkende en landelijk opererende zorgorganisatie.

Flow reizen

Flow Reizen biedt begeleide reizen aan naar de mooie plekjes in de wereld voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Alle seizoenen van het jaar. Alle type reizen: actief, avontuurlijk, cultureel of relaxed.

Voorbereid op vakantie

‘Met epilepsie op reis’

Dit boekje geeft antwoord op een aantal veelgestelde vragen en geeft tips over op reis of met vakantie gaan met epilepsie. Ook geeft het in dertien talen belangrijke uitdrukkingen/zinnen over epilepsie weer.

U kunt het boekje bestellen in de webwinkel van het Epilepsiefonds.

Medicijnen mee op reis: officiële verklaring nodig!

Voor reizen met bepaalde medicijnen die bij epilepsie gebruikt worden is een officiële verklaring nodig. Dit geldt bijvoorbeeld voor Fenobarbital, Midazolam en Diazepam, maar ook voor de ADHD-middelen Ritalin en Concerta. Deze vallen namelijk onder de opiumwet.