Het gaat minder goed met mij

Zaterdag 24 februari

Deze ochtend werd ik ontzettend misselijk wakker. Ik moest toen om 7:00 uur overgeven en dat hielt helaas niet op. Ik heb tussen 7:00 en 10:00 uur zes keer moeten overgeven. Ik voelde me er echt ziek door. Het schijnt zo te zijn dat morfine je ook behoorlijk misselijk kan maken. Daarom werd besloten om mij een maagbeschermer te geven, zodat ik de morfine nog wel kon krijgen. Door het overgeven kreeg ik behoorlijk last van mijn linker kaak. Deze kaak deed al pijn door de operatie, maar nu helemaal. Daar kreeg ik lekker warme handdoekjes voor, zodat mijn kaak (hopelijk) een beetje kon ontspannen na al dat samentrekken tijdens het overgeven. Dat was echt een goed idee en het hielp eigenlijk heel goed! Een goede tip dus bij deze!

Vandaag is het weekend begonnen en is de bezetting lager. Er waren duidelijk minder verpleegkundigen aan het werk. Ook wel vervelend als er iets is, maar het geeft ook wat meer rust op de afdeling. Als je op de IEMU ligt, is mijn ervaring dat het weekend ontzettend saai is. Maar hier gewoon op zaal, is er niks mis mee. Op de IEMU zie je dan heel erg weinig mensen, op zaal heb je dan alsnog best wat mensen die er zijn.
De rest van deze dag heb ik weinig gegeten en heel veel geslapen. Ik was helemaal gesloopt van deze ochtend. Ook was ik vergeten mijn avondeten te bestellen, dus ik kreeg een behoorlijke portie eten, die ik helemaal niet op kon.

Later op de dag kwam mijn vader en daar was ik blij mee. Hij kon verder niet veel voor mij doen, maar dat er familie is, is altijd fijn. Die gedachte herkennen meerdere mensen vast wel. Terwijl mijn vader er was, sliep ik grotendeels gewoon verder. Nadat hij 2,5 uur bij mij heeft gezeten, ben ik weer verder gaan slapen. Tuurlijk heb ik ook even met hem gekletst, maar ik was eigenlijk gewoon veel te moe om meer te kunnen doen. Ik merkte dat ik de slaap echt nodig had. Ik had niet verwacht dat ik zo’n terugval zou hebben. Ik heb gisteren niet eens gedoucht, terwijl ik dat wel wilde, aangezien dat nu weer mocht (haren wassen mocht nog niet). Maar ja, soms heb je zo’n dag dat je even wat rustiger aan moet doen en niet te veel moet willen. Deze avond ben ik om 21:00 uur al gaan slapen en dat terwijl ´Wie Is De Mol?´ nog op tv was! Ik redde het vandaag gewoon niet om langer op te blijven. Daardoor heb ik zaterdag op zondagnacht wel heel goed geslapen! Die nachtrust kon ik goed gebruiken!

selfie

Ik was zelf wel benieuwd hoe ik er nu uit zou zien van voren. Ik heb daarom een selfie gemaakt en vond het er niet schrikwekkend ofzo uit zien. Het was een best oké foto zelfs. Je ziet een staart aan de rechterkant en links zit het vlechtje en de snee, die is dichtgemaakt. Morgen ga ik weer een foto maken, als ik mijn haar heb gewassen.

Slapen

Vandaag had ik zeker veel geslapen!

Deze pagina delen