Europese Epilepsie Dag 11 februari

Epilepsiedag 11 februariOp maandag 11 februari 2013 is het Europese Epilepsiedag. De Europese Epilepsiedag wordt jaarlijks gehouden op de tweede maandag van februari om extra aandacht te vragen voor de ernst en impact van epilepsie.

Aandacht voor epilepsie is belangrijk. Epilepsie kan een aandoening zijn met grote gevolgen. Epilepsie uit zich in aanvallen, veroorzaakt door een verstoring in de elektrische hersenactiviteit. De verschijnselen zijn afhankelijk van de plaats in de hersenen waar de activiteit verstoord is. De patiënt blijft soms bij kennis, maar bij veel aanvallen is het bewustzijn gestoord.

Nederland telt zo’n 120.000 mensen met epilepsie. Bij circa 30% hiervan werken medicijnen niet goed. Het leven met (de kans op) aanvallen kan spanningen met zich meebrengen, zowel bij de persoon zelf als bij zijn omgeving. De invloed op het persoonlijke leven is dan groot.

Niet alleen binnen Nederland maar ook internationaal wordt op 11 februari 2013 aandacht gevraagd voor de ernst en impact van epilepsie.

Het internationale thema is: No seizures, no side effects.

Deze pagina delen