Dravetsyndroom

Het Dravetsyndroom is een epilepsiesyndroom. De naam Dravet verwijst naar de Franse kinderneuroloog Charlotte Dravet. Zij beschreef het ziektebeeld in 1978 voor het eerst.

Op deze pagina vindt u de volgende onderwerpen, ook via het menu aan de linkerkant te bereiken:

Belangrijk is te beseffen dat niet alles wat hier vermeld wordt ook voor uw kind zal (gaan) gelden. In de persoonlijke situatie van uw kind kunnen altijd factoren een rol spelen die het ziektebeeld beïnvloeden.

Nieuw: Stichting Dravetsyndroom Nederland/Vlaanderen

Februari 2014 is de Stichting Dravetsyndroom Nederland/Vlaanderen opgericht. De stichting wil ouders of verzorgers van een kind met het Dravetsyndroom graag tot steun zijn. Onder meer door het bieden van actuele informatie (o.a. nieuwsbrieven), lotgenotencontact en bijeenkomsten. Stichting Dravetsyndroom NL/VL werkt samen met diverse (internationale) organisaties, waaronder de EVN.

Ga naar de website »