Vrije tijd

Ook voor kinderen met actieve epilepsie, al dan niet met een beperking, is vrijetijdsbesteding en sport zeer waardevol. Als het om sport gaat, vanwege de extra beweging, maar ook uit sociaal oogpunt is het belangrijk dat kinderen uitjes en activiteiten buitenshuis hebben.

Sport

Paardrijden

Paardrijden is meer dan een leuke, sportieve bezigheid. Het houdt de conditie op peil maar is daarnaast ook een vorm van therapie. Hoewel wetenschappelijk onderzoek nog in de kinderschoenen staat, wijst de praktijk uit dat paardrijden helpt bij:

Paardrijden

“Leonie geniet van het paardrijden”
Lees meer »

  • verbetering van balans, evenwicht en coördinatie
  • spierversterking en conditieverbetering ontspanning van spieren, ook bij spasticiteit
  • vermindering van obstipatie, verbetering van de stofwisseling
  • loskomen van slijm bij longaandoeningen
  • vergroten van zelfvertrouwen en verbeteren van sociaal contact en gedrag

G-hockey

Bij G-hockey is het motto: ‘gewoon wat gewoon kan, speciaal wat speciaal moet’.

G-hockey

“Hockey is schot in de roos voor Olivier”.

Lees meer »

Het doel van G-hockey is om spelenderwijs tijdens de training de basisvaardigheden van hockey aan te leren. De normale regels en technieken worden, indien nodig, aangepast aan de individuele mogelijkheden en behoeften van de spelers. Spelenderwijs wordt er gewerkt aan concentratie en oog-hand coördinatie. Alles is er verder op gericht de spelers binnen hun mogelijkheden plezier in sport te laten ervaren.

De stick is voor veel kinderen een prettig hulpmiddel om te voorkomen dat er geen lichamelijk contact is met andere spelers. De basisvaardigheden zijn snel aan te leren zodat een kind dat start als snel met anderen kan meedoen. Kinderen die dat leuk vinden kunnen meedoen aan toernooitjes en competitie spelen.

Cover brochure sportBrochure over sport en epilepsie

In deze brochure van het Epilepsiefonds leest u over de mogelijkheden, risico’s en aandachtspunten bij sport als je epilepsie hebt.

 

 

MEE

Informatie over G-sportclubs, maneges en clubs die vrije tijdsbesteding aanbieden kunt u vinden m.b.v. een MEE in uw buurt. Sommige regio’s beschikken over een digitale vrije tijdgids.
MEE ondersteunt mensen met een chronische aandoening en/of beperking. U kunt bij MEE terecht met uw vragen over opvoeding & ontwikkeling, leren & werken, samenleven & wonen en regelgeving & geldzaken.

Laat uw ervaringen weten

Heeft u zelf suggesties? U kunt uw ideeën hieronder plaatsen. Zet a.u.b. bovenaan om welke activiteit het gaat/wat het onderwerp is.

Deze pagina delen

Plaats uw reactie

*