Hulpmiddelen

Wegen

Voor het afwegen bij het klassiek ketogeen of MCT dieet of als u erg koolhydraatrijke producten wilt gebruiken is het belangrijk dat uw weegschaal op 0,1 gram precies afweegt. De weegschaal moet een ‘tara’ knop hebben zodat u de schaal steeds op nul kunt stellen voor u een nieuw ingrediënt toevoegt.
Een weegschaal met een groot oppervlak die kan wegen tot minstens 1 kg is handig wanneer u er een pan, schaal of bord op wilt zetten zodat u hier direct in kunt afwegen. Dit scheelt enorm in de afwas! Een kleine weegschaal is handig voor op visite of op reis. U kunt ter plekke ingrediënten, bijvoorbeeld mayonaise, toevoegen zodat het gerecht “vers” blijft.

Omrekentabel fruit

Deze tabel is te gebruiken als hulpmiddel bij het samenstellen van gerechten.
Download de omrekentabel fruit (pdf) »

Omrekentabel groente

Deze tabel is te gebruiken als hulpmiddel bij het samenstellen van gerechten. |
Download de omrekentabel groente (pdf) »

Website ketogeen dieetberekeningsprogramma

Ga naar de website »

Voor vragen over dit programma: info@ketogeendieetberekeningsprogramma.nl

Voorbeeldbrief ketogeen dieet

Handig om een overzicht te maken om alle betrokkenen van informatie te voorzien als je kind het ketogeen dieet volgt!
Download de voorbeeldbrief (Worddocument) »

Taxipaspoort

Het Taxipaspoort is een relatief simpel document ter grootte van een A5 formulier.

Behalve een foto van de passagier bevat het ook de meest belangrijke informatie zoals naam, adres en geboortedatum, ouders of verzorgers (contactpersonen) en hun rechtstreekse telefoonnummer, de gegevens van de school of werksituatie, de gegevens van de vervoerder en – wellicht het meest belangrijke onderdeel – enkele medischegegevens en sociale (gedrag) gegevens.

Het Taxipaspoort helpt de chauffeur te informeren over bijzonderheden zoals: epilepsie, ADHD, astma of andere zaken waar de chauffeur rekening mee dient te houden tijdens de taxirit. Chauffeurs kunnen deze informatie als het ware in één oogopslag lezen en zijn dan geïnformeerd én voorbereid op eventuele calamiteiten.

Dit stelt hem of haar in staat op dat moment de juiste acties te ondernemen. Aan de hand van de gegevens vermeld op het paspoort, zou de chauffeur -indien nodig- direct contact kunnen opnemen met ouders of verzorgers.

Het Taxipaspoort is niet verplicht, maar dient te worden beschouwd als een hulpmiddel. Het is één van de stappen vanuit de taxibranche zelf, met als doel kwaliteitsverbetering van het leerlingen- en zorgvervoer.

Op http://www.taxipaspoort.nl kunt U een recente foto uploaden/toevoegen, medische informatie vermelden en ook tips met betrekking tot de omgang vermelden. U kunt het document daarna (laten) printen

Het Taxipaspoort is een initiatief van ABC Taxikeurmerk Advies & Training www.taxikeurmerkadvies.nl

Deze pagina delen