Het traject

Over het algemeen zult u eerst in gesprek gaan met de (kinder)neuroloog die uw kind en u zal gaan begeleiden. Als blijkt dat het dieet voor uw kind een optie is zullen een aantal onderzoeken gedaan moeten worden, onder andere om te kijken of er geen sprake is van contra-indicaties. Verder moet beoordeeld worden of de huidige medicatie gebruikt kan worden bij het dieet.

Daarnaast voert u gesprekken met de diëtist om te kijken wat u van het dieet verwacht, of het dieet voor u uitvoerbaar is, en welke variant van het dieet het meest geschikt zou kunnen zijn.

Starten met het ketogeen dieet

Als blijkt dat uw kind het dieet inderdaad zal gaan volgen wordt er waarschijnlijk een opname gepland, minimaal 5 dagen met een uitloop tot 2 weken. In deze periode wordt het dieet opgebouwd. Hierbij wordt de bloedsuikerspiegel regelmatig gemeten en de urine en/of bloed wordt gecontroleerd op de vorming van ketonen. Verder leert u hoe de maaltijden bereid moeten worden en hoe u zelf maaltijden kunt samenstellen, al dan niet met behulp van een rekenprogramma.

Hoe alles precies in zijn werk gaat is afhankelijk van de instelling waar u het dieet gaat volgen en van het soort dieet dat gevolgd gaat worden.

De locaties vindt u onder Voor wie en waar »

Deze pagina delen