Eindelijk een beetje beter

Vrijdag 2 maart

Vannacht heb ik een onrustige nacht gehad. Ik werd veel wakker, maar viel ook wel weer in slaap, gelukkig. Rond half 7 kreeg ik hoofdpijn. Het was nu ondragelijk, maar ik wilde ergere pijn voorkomen, dus heb ik op de bel gedrukt. Voor de eerste keer heb ik toen niet voor de morfine gekozen, maar voor 1 Celebrex en 2 paracetamollen. Wie weet helpt dat nu ook wel gewoon. Ik moet toch een keer proberen de morfine af te bouwen. Dus ik ga deze ochtend merken of dat kan. Nu gaat het ook echt nog alleen maar om de ochtend.
Na de paracetamollen en de Celebrex te hebben ingenomen, werd na een tijdje de pijn minder! Dat is natuurlijk een goed teken. Hopelijk kan ik dan de morfine gaan minderen, ook op andere tijdstippen. Vanochtend was mijn temperatuur 37,7 graden, dus dat is ook weer positief.

Vanochtend heb ik met wat hulp mijn haar weer een keer kunnen wassen. Dat moest natuurlijk wel voorzichtig, want het linkerdeel van mijn hoofd mag niet nat worden. Al mijn haar ging dus naar de rechterkant en een verpleegkundige heeft toen dat deel van mijn haar gewassen voor mij. Aan de linkerkant van mijn hoofd zitten oplosbare hechtingen, dus dat moet sowieso niet in contact komen met water, althans, nu kan dat gewoon nog niet. Die hechtingen zitten er vandaag precies 1,5 week in. Ook werd mijn infuus ingepakt met een plastic zakje en tape, zodat er ook niks met het infuus kon gebeuren. Na het douchen heeft de verpleegkundige mijn haar voorzichtig naar rechts geborsteld en toen al mijn haar in een vlecht gevlochten. Mijn haar is nu dan nog wel heel nat, maar ik denk niet dat ik mijn haar te lang los moet laten hangen om het te laten drogen. Misschien vergeet ik het even en doe ik mijn haar per ongeluk toch naar links…

Vandaag is er verder niets speciaals gebeurd. Mijn vader kwam rond het middaguur, hij had wat snacks voor mij meegenomen. Ik begin me beetje bij beetje weer goed te voelen, dus ik kan ook al wel weer wat meer eten. Ik neem zeker nog wel de paracetamollen die ik sowieso om 12:00 uur mag. Ik ga natuurlijk niet zomaar niets meer nemen. Met mijn vader ben ik zelfs met de lift naar beneden gegaan om even in het winkeltje te kijken en daar hebben we nog wat kaascrackers gehaald. Eenmaal weer op de afdeling stond het infuus voor me klaar. Dit is de vierde dag met de antibiotica en als dit zo doorgaat zie ik het positief in. Ik voel me vandaag echt wel wat beter dan afgelopen 5 dagen. Ik hoop en denk dat ik nu in een stijgende lijn zit en dat de antibiotica zijn werk nu goed aan het doen is! Alsnog moet ik natuurlijk de hele kuur afmaken, maar hopelijk ben ik dan wel helemaal van deze longontsteking af! Ook heb ik rond 15:00 uur nog een keer om 2 paracetamollen gevraagd, toen werd de hoofdpijn me toch iets te veel.

Aan het einde van de middag kwamen dr. Van Rijen en Janine Ophorst weer langs. Dr. Van Rijen benadrukte toch nog een keer de intubatie als oorzaak van de longontsteking.

’s Avonds bij het eten heb ik ook weer 2 paracetamollen, 1 Celebrex en mijn anti-epileptica gehad. Vooral die pijnstillers blijf ik nog wel nemen. De pijn is wat minder, maar ik hou de gedachte dat je niet onnodig hoeft te lijden als je ziek bent en door een operatie pijn hebt, die nog niet dragelijk is.

Voor nu kunnen we verder toch niets aan die longontsteking veranderen en hier is goede zorg, waardoor ik afgelopen dinsdag meteen aan het infuus kon. Ik vind het zo ontzettend fijn dat er meteen gehandeld kon worden.
Nu eerst dit weekend nog maar eens doorkomen en dan komt de dag dichterbij dat ik naar huis mag!

weeklater2 weeklater1

Hoe de wond er nu ruim een week later er uitziet.

 

Deze pagina delen