Dominique 1000ste gebruiker ALL OF ME

www.allofme.nl bestaat nog geen jaar, maar verwelkomde deze week al de 1000ste gebruiker, Dominique (19). www.allofme.nl is dé plek op internet waar jonge mensen met een chronische aandoening elkaar vinden.

Ik probeer zoveel mogelijk mee te doen met mijn vriendinnen, maar ik heb minder energie dan zij. Dat merk ik bijvoorbeeld als we een dagje winkelen of naar de bioscoop gaan. Ik ga dan vaak eerder naar huis en dat is niet altijd leuk’, zegt Dominique. Zij heeft reuma, astma en de ziekte van Raynaud. Regelmatig stuit ze ook op onbegrip. ‘Op school hebben we veel trappen. Die probeer ik te nemen in plaats van de lift. Er is een docent die vindt dat ik dan ook wel mee kan doen met sport. Terwijl dat nou juist te veel is. Op zo’n moment zou ik aan andere jongeren met een chronische aandoening willen vragen: hoe gaan jullie hiermee om? Ik ben benieuwd wanneer en hoe zij bij een sollicitatie vertellen over hun aandoening. Bij ALL OF ME hoop ik jongeren te vinden met wie ik kan praten over de dingen waar ik tegenaan loop. Het lijkt me fijn hen in het echt te ontmoeten en daarom wil ik ook naar een ALL OF MEET gaan.’

Tips, tools en info

ALL OF ME is dé plek op internet waar jonge mensen van 16 tot 30 jaar met een chronische aandoening elkaar vinden. Je leest en deelt er tips, tools en informatie om sterker in je schoenen te staan en de baas te zijn over je eigen leven. Het helpt je doelen te stellen en stappen te nemen.  Onderwerpen zoals: vrienden, werk, uitgaan en seks komen aan bod. Je kunt ook mailen met een ALL OF ME coach. De coaches zijn jong, weten waar ze het over hebben en denken met je mee.

Via de site kun je toegang vragen tot de geheime Facebookgroep waar je ervaringen kunt delen. Dat kan opluchten, relativeren en je kunt er een ander mee helpen.

Heb jij een vraag, verhaal of advies? Of wil je net als Dominique andere jongeren met een chronische aandoening ontmoeten? Ga naar www.allofme.nl.

ALL OF ME is een initiatief van Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN), Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN), Epilepsie Vereniging Nederland (EVN), Vereniging Harten Twee, Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS), Interstitiële Cystitis Patiëntenvereniging (ICP), Patiëntenvereniging Aangeboren Hartafwijkingen (PAH), BOSK; Vereniging van motorisch gehandicapten en hun ouders, Diabetesvereniging Nederland (DVN) en wordt gesteund door Nederlandse Stottervereniging Demosthenes. ALL OF ME is mogelijk gemaakt door projectsubsidie van Fonds PGO. De komende twee jaar is de voortgang geborgd door subsidie van Fonds NutsOhra.

Bron: www.allofme.nl