De opnamedag

Maandag 19 februari

Vanochtend moest ik om 10:30 uur op de afdeling neurologie zijn. Daar had ik al snel een algemeen opnamegesprek met een verpleegkundige van de afdeling. Er waren vragen over mijn dagelijks leven, mijn leefstijl en of de gegevens die zij nu hebben ook nog kloppen. Aangezien ik in december nog in het UMC Utrecht was opgenomen, waren er helemaal geen veranderingen nodig in mijn dossier. Vervolgens moest er nog bloed geprikt worden. Een MRI-scan was bij mij niet nodig, want deze had ik in oktober al gehad en een CT-scan was in december nog gemaakt. Kortom, het was allemaal veel minder druk dan ik had verwacht, ik kon zelfs nog even rustig lunchen. Bij de dag-opname voor het diepte-EEG was dat totaal niet het geval. Toen moest ik van alles tegelijkertijd. Dat was een ontzettend chaotische dag in vergelijking met nu.

Later deze dag had ik een gesprek met de neuroloog die eigenlijk een beetje dezelfde dingen vroeg als de verpleegkundige en er volgde een neuropsychologisch onderzoek. Hierbij worden je reflexen, gevoel, balans etc. gecontroleerd. Dat was bij mij allemaal prima in orde. Gelukkig maar! Na die heftige infectie heb je namelijk soms toch twijfels of je lichaam weer in orde is.

Ook was er nog een pre-operatieve screening (POS) ingepland. Die had ik eigenlijk komende vrijdag, maar die was dus naar voren geschoven. Daar werden mijn medicijnen gecontroleerd die ik nu gebruik en werd verteld wat er tijdens de operatie zou gebeuren aan infusen en medicijnen. Verder kreeg ik niet heel veel nieuws te horen, aangezien ik in oktober ook zo’n pre-operatieve screening heb gehad. Wat ik bijvoorbeeld al wist, is dat ik weer naar de 24uurs recovery moet, dat ik weer een blaaskatheter krijg, een infuus in mijn voet krijg om medicijnen toe te kunnen dienen en een infuus in mijn polsslagader om mijn bloeddruk in de gaten te houden en eventueel bloed af te kunnen nemen.

Nu is het dus de eerste nacht doorkomen, waarbij ik hopelijk een beetje rust vind in mezelf, waardoor ik morgen goed de operatie in kan gaan. Ik ga er vandaag in elk geval nog even van ‘genieten’ dat ik kan rondlopen over de afdeling en nog alles zelfstandig kan doen zonder hulp van anderen.

De exacte tijd voor de operatie is nog niet bekend, het zal ergens tussen 10:00 en 11:00 uur zijn. Ik hoop jullie op de hoogte te kunnen houden hoe het met mij gaat en hoe ik het ervaar. Hoe de opname verloopt en alle onderzoeken die wel of juist niet gedaan moeten worden, kan natuurlijk door ieder persoon heel anders worden ervaren en anders verlopen!

Ik zelf laat het vanaf nu allemaal over me heen komen en zal het gaan meemaken!

 

Deze pagina delen