Individueel Zorgplan Epilepsie

Button_IZE270x286pix_IZEsiteHet  Individueel Zorgplan Epilepsie is een hulpmiddel om de behandeling en zorg zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij het leven van u (of uw kind) en uw naasten.

U vindt hier drie zorgplannen: één voor volwassenen met epilepsie, één voor ouders van kinderen en één voor jongvolwassenen vanaf 16 jaar. Elk zorgplan heeft één versie om te printen en één om online in te vullen (bekijk de tip voor invullen).

Ouders
Deel I en II
Printversie
(pdf 637 kb)
Ouders
Deel II
Invulversie
(pdf 808 kb)

Jongvolwassenen
Deel I en II
Printversie
(pdf 639 kb)
Jongvolwassenen
Deel II
Invulversie
(pdf 829 kb)

Volwassenen
Deel I en II
Printversie
(pdf 640 kb)
Volwassenen
Deel II
Invulversie
(pdf 822 kb)

Het Individueel Zorgplan Epilepsie bestaat uit twee delen

  • Deel I geeft u informatie over uw behandelteam, de behandelroute en wat epilepsie kan betekenen in het leven van u (uw kind), uw partner en uw omgeving. Niet alle informatie hoeft voor u (nu) van toepassing te zijn, maar met dit korte overzicht heeft u alles op een rij. Wat wél belangrijk is voor u, kunt u snel vinden.
  • Deel II, uw persoonlijk logboek, is een soort spoorboekje. Het bestaat uit formulieren die u helpen om overzicht te houden op uw behandeling én om de behandeling zo goed mogelijk af te stemmen op wat voor u belangrijk is.

Tip

Invullen: sla het document van uw keuze eerst op door op het document te gaan staan en op de rechtermuisknop te klikken. Klik op ‘(Koppeling) opslaan als …’.
Printen: klik op het document van uw keuze en dan op print.

LET OP: voor het invullen van dit digitale Persoonlijk Logboek heeft u Acrobat Reader XI nodig. Deze kunt u GRATIS downloaden.

Achtergrond

Het Individueel Zorgplan Epilepsie is één van de zeven criteria van de kwaliteitscriteria vanuit patiëntenperspectief. Lees meer bij Visie op epilepsiezorg.

Ervaringen

Jolien: “Toen ik de diagnose epilepsie kreeg was ik vooral bezig met de vragen: ‘wat is het en wat betekent het voor mij? Hoe moet het verder? Waar kan ik er meer over lezen?’ Ik had behoefte aan kennis. Maar na een tijdje werd mij duidelijk: het is mijn eigen verhaal. Hoe het bij mij uitpakt, hoe ik er mee omga, wat voor mij belangrijk is … bepaal ik zelf.”

BerthaBertha Smallenbroek, epilepsieconsulent in het UMC Groningen: “Ouders van een kind met epilepsie krijgen bij het stellen van de diagnose epilepsie vaak veel informatie. Er komt dan heel wat op hen af. Ik loop een eindje met ze mee, wijs de weg en bied praktische en psychosociale begeleiding. Het Individueel Zorgplan Epilepsie (IZE) biedt ouders de mogelijkheid om beter hun weg te vinden. Met het IZE kunnen mensen zelf aan de slag gaan, want het is belangrijk om samen te werken om de zorg zo goed mogelijk af te stemmen. Ik hoor ouders zeggen dat ze met behulp van het IZE wat meer overzicht en grip op de situatie krijgen. Het IZE biedt zowel informatie als hulpmiddelen en mensen kunnen zélf kiezen welke onderdelen uit het IZE voor hen van belang zijn om te gebruiken.”

Reacties

Omdat het IZE nieuw ontwikkeld is, zijn we erg benieuwd hoe het gebruik u bevalt en of u ergens tegenaan loopt. Dat kan iets inhoudelijks zijn, maar wellicht ook iets ‘technisch’. Voor vragen of reacties kunt u contact opnemen met de EVN: info@epilepsievereniging.nl

Terug naar boven

Deze pagina delen