Oktober 2013

Extra korting in EVN winkelTR_2013_3_cover

De EVN winkel is in een nieuw jasje gestoken. De site heeft een strakkere uitstraling gekregen. Daarnaast zijn de producten nu toegespitst op verschillende doelgroepen. Speciale aandacht is er voor de kleinsten en oudsten onder ons (Kind en Kleurrijk en Ouder en Vitaal). Het basisassortiment, dat gelijk is voor alle winkels van MijnZorgWinkel.nl is ook flink uitgebreid. Zo zijn er producten bijgekomen om de gezondheid te monitoren, de mobiliteit te vergroten of gewoon lekker te ontspannen. En we zijn gestart me epilepsiespecifieke producten. Natuurlijk met extra korting voor EVN-Leden. Bent u nieuwsgierig? Ga dan direct naar de winkel.

Denken in oplossingen in plaats van in voorzieningen

Als mens met epilepsie krijgt u de komende jaren veel met uw gemeente te maken. Niet alleen omdat de gemeenten straks verantwoordelijk worden voor een deel van de langdurige zorg, maar ook omdat er een verschuiving gaat plaatsvinden: minder nadruk op zorg en meer aandacht voor welzijn. Transmissie informeert u over de belangrijkste veranderingen en is benieuwd naar de aanpak in uw gemeente. Wat gaat uw gemeente doen (of niet) voor mensen met epilepsie? Wij zijn benieuwd naar de plannen. Geef het door via e-mail, t.a.v. Redactie Transmissie.

Wakker over slaap en epilepsie

Tijdens de slaap kun je een epileptische aanval krijgen. Als je epilepsie hebt, kun je ook gewoon slecht slapen. Dat wisten we al. De vraag is echter of er een verband bestaat tussen epilepsie en slaapstoornissen. Neuroloog Pieter Jan Simons (Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaege te Heeze) legt uit.

‘Epilepsiechirurgie bij kinderen moet sneller overwogen worden’

De prikkelende titel van de oratie van prof. dr. Kees Braun op 3 juni 2013 was: ‘Genezen is beter dan voorkomen’. Zijn stellingname: “Het chirurgisch genezen van epilepsie is beter dan het voorkomen van aanvallen met medicijnen. Daarom moet epilepsiechirurgie bij kinderen sneller worden overwogen.”
Download hier de PDF van de oratie van prof. dr. Kees Braun.

In het verschil zit de overeenkomst Atleet Marije Smits

Er zijn veel overeenkomsten tussen het hebben van een chronische aandoening, epilepsie, en topsport. Je bent er veel mee bezig, het is vaak vallen, opstaan en toch steeds de draad weer oppakken, het vereist discipline. Er zijn veel overeenkomsten. Er is één groot verschil: in je leven kun je kiezen voor topsport, bij epilepsie is er geen keuze.

Vraag het Dr. Watson

Het farmaceutisch bedrijf UCB heeft samen met IBM het plan opgevat om de supercomputer van IBM, Watson genaamd, te voeden met heel veel informatie over epilepsie. Informatie verkregen uit wetenschappelijke artikelen, resultaten van studies en de gegevens van meer dan 1 miljoen mensen met epilepsie. Watson biedt op basis daarvan arts en patiënt informatie om keuzes voor behandeltrajecten te onderbouwen.

Mag ik EV’N: (Levens)verzekeringen

Het Intermediair voor Chronisch Zieken (ICZ) heeft oplossingen gevonden voor het afsluiten van (levens)verzekeringen, zonder dat mensen met epilepsie automatisch een premietoeslag moeten betalen. Voor meer informatie: ICZ

‘Jong aan Zet’ komt op stoom

Nikkie Vogel, 26 jaar, maakt deel uit van de Adviesgroep ‘Jong aan Zet. Een soort denktank bestaande uit 10 jongeren met verschillende aandoeningen. Het is haar functie om samen met andere jongeren duidelijk te krijgen wat zij zelf vinden dat ze nodig hebben om een basis te leggen voor een zelfstandig bestaan, rekening houdend met hun beperking of aandoening. Lees meer over Nikki en het projectplan ‘Jong aan zet.’

Het persoonlijke verhaal van … Frans Bijl (66)

Het zware auto-ongeluk dat Frans Bijl in 1979 had, heeft de nodige sporen nagelaten. Lichamelijk herstelde hij van het coma waarin hij enkele weken heeft gelegen, de verwondingen, hersenkneuzing en schedelbreuken. Een half jaar later volgde echter een aanval, veroorzaakt door de littekens in zijn hoofd.

En verder:

Deze pagina delen