Miep

Postzegel Miep“De naam ‘Miep’ is een pseudoniem. Ik vind het moeilijk om met mijn epilepsie te koop te lopen. Zover ben ik (nog) niet. Noem mij maar Miep. Zo werd ik genoemd toen mijn moeder in verwachting van mij was. Ik vind dat wel mooi. ”

Miep is 21 jaar. Zij heeft de HBO-opleiding beeldende kunst en vormgeving gevolgd en is nu docente tekenen en beeldende vorming. In de toekomst zou ze nog graag naar de kunstacademie in Gent gaan. Zij heeft een liefde voor tekenen in stripvorm. Dunne lijnen met zorg op papier aangebracht. Wat opvalt in haar creaties is dat woorden het beeld versterken.

Postzegelvel MiepOp haar zestiende verjaardag begon voor Miep de ellende van haar epilepsie. Zij kreeg toen haar eerste aanval. Sindsdien heeft zij zowel kleine aanvallen als meer uitgebreide aanvallen. De meeste blijven beperkt tot een vreemd opstijgend gevoel vanuit de maagstreek en een gevoel van herkenbaarheid, een gevoel van ‘déjà vu’. Zo’n aanval begint met een verward¬heid, alsof Miep naar een ander ‘ik’ verhuist. Ze heeft dan het gevoel naar beneden getrokken te worden. Ook haar denken en gevoel veranderen.

Op de postzegel staat het werk ‘Inside’. Verwarring in het hoofd, want tijdens een aanval is alles zo anders.

Bekijk ook de postzegel ‘In de aanval‘ van collega-kunstenaar Joost »

Ga terug naar de eerste pagina (met bestelmogelijkheid) »

Deze pagina delen