Belafspraak met de neuroloog

Woensdag 14 maart

Vandaag zou ik gebeld worden door een dienstdoende neuroloog van de neurochirurgie naar aanleiding van afgelopen zondag. Rond 15:00 uur ging inderdaad de telefoon en heb ik met de neuroloog gesproken en verteld hoe het momenteel gaat. Het gaat nu beetje bij beetje beter met de enorme duizeligheid. Elke dag zie ik de wereld wat minder erg draaien als ik rustig opsta. Ik doe nu alles wel wat voorzichtiger, ik vertrouw mijn lichaam nog niet helemaal als ik bijvoorbeeld de trap af wil. Ik ga ervan uit dat de Celebrex de duizeligheid heeft veroorzaakt, helaas. Celebrex was namelijk een goede pijnstiller, nu voel ik overdag meer hoofdpijn, daarnaast was Celebrex ook een ontstekingsremmer. Ik vertelde dat ik het fijn vind dat er een andere pijnstiller is, die ik mag gebruiken naast de paracetamol.

Verder zei de neuroloog aan de telefoon dat ik wat minder streng voor mezelf mag zijn. Ik neem namelijk de Oxycodon alleen voor het slapen gaan, ik neem er een rond 18:00 uur en een rond 22:00 uur. En dat terwijl ik Oxycodon tot 6 keer per dag mag nemen. Overdag gebruik ik alleen de paracetamollen om zo min mogelijk hoofdpijn te hebben. Ik vind het wel lastig om een balans te vinden met de paracetamol en de Oxycodon aangezien ik die dus ook overdag mag gebruiken tegen de pijn. Van de Oxycodon word ik een beetje misselijk, dus dan moet ik er ook een extra maagbeschermer bij nemen. Het is dus afwegingen maken en dan een keuze maken waarvan ik het gevoel heb dat die het beste zal zijn. Dat is best ingewikkeld. Ik vind namelijk thuis morfine gebruiken nogal wat, maar aan de andere kant, de pijn moet dragelijk blijven. Dus als ik er pijnstillers voor mag nemen, moet ik dat gewoon doen als ik te veel pijn ervaar.

De pijn die ik heb, is logisch na zo’n operatie die ik heb gehad, maar die pijn moet wel steeds meer wegtrekken. Dat heeft tijd nodig, zei de neuroloog, alleen moet het zeker niet té lang aanhouden en als de pijn zo zou blijven of erger wordt, moet ik zeker weer contact opnemen.
Verder heb ik zelf het idee dat de paracetamol ook niet erg veel meer helpt. Het antwoord van de neuroloog was daarop dat paracetamol geen kwaad kan en dat ik die heus nog wel een tijdje mag blijven gebruiken. Ik wil zelf proberen elke week een paracetamol minder te nemen. Ik neem er nu nog steeds 8 op een dag en ik zit nu in de vierde week sinds de operatie. Ik heb dus nog genoeg weken om de paracetamol rustig af te bouwen. En als ik een dag wat meer pijn heb, kan ik er echt wel een keer één extra nemen.

Voor nu is het dus ervoor zorgen dat ik zo min mogelijk pijn heb met paracetamol en Oxycodon. De pijn zal vast wel minder gaan worden, maar dat is een kwestie van (veel) geduld hebben. De pijn is zeker erger geweest, namelijk toen ik de longontsteking had in het ziekenhuis, maar dat is ook niet echt een relativerende gedachte die mij nu helpt. Je wilt tenslotte gewoon (veel) pijn kunnen voorkomen. Ik moet daarom hier thuis alles rustig aan doen en op vaste tijdstippen paracetamol nemen om de pijn proberen voor te zijn en misschien toch maar een keer een extra Oxycodon nemen.

Deze pagina delen