Vraagtekens rond sterfgeval epilepsiepatiënt Sven

Op de website van De Vijfde Dag, o.a. »

> de uitzending
> verklaring IGZ
> persverklaring van SEIN

Op woensdag 13 februari 2013 zond de EO in De Vijfde Dag een reportage uit over het onverwachte overlijden van de 13-jarige Sven in mei 2011 tijdens een logeerweekend bij epilepsiecentrum SEIN in Cruquius.

De ouders meenden dat een aantal zaken niet klopte in de uitleg van de instelling en meldden het incident bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. In de uitzending werd uitgebreid ingegaan op de uitkomsten.


Reactie EVN n.a.v. de uitzending over Sven in ‘De vijfde dag’

De uitzending van de EO was indrukwekkend en roept diverse vragen op.
Allereerst gaan onze gedachten uit naar de ouders van Sven, die naast het verwerken van het verlies van hun zoon, zoveel energie gestoken hebben in het boven tafel krijgen van de feiten.

De EVN wil weten hoe het op dit moment gesteld is met de veiligheid van kinderen die logeren op SEIN. Tevens hebben wij vragen naar de betekenis en achtergrond van het onder ‘algemeen toezicht stellen’ van SEIN en al zijn locaties. Wij hebben hierover contact opgenomen met de directie van SEIN en zullen op zeer korte termijn met hen overleggen.

Daarnaast zullen we ook navraag doen naar de rol van de Inspectie voor de Gezondheidszorg bij het controleren op uitvoering van de adviezen voor verbeterpunten.

Ook zal in breder verband contact met meerdere instanties (zoals de epilepsiecentra, college voor zorgverzekeringen, Zorgverzekeraars Nederland en het NEF) worden opgenomen i.v.m. (bewakings)apparatuur in AWBZ-afdelingen binnen de gespecialiseerde epilepsiezorg.

Deze pagina delen