Bijwerkingen

Niet zo maar stoppen

Stop nooit zelf met een anti-epilepticum zonder dit overlegd te hebben met de behandelaar.

Net als andere medicijnen hebben anti-epileptica bijwerkingen. De mogelijke bijwerkingen van een bepaald middel kunt u vinden in de bijsluiter die u bij de medicatie krijgt. De meest voorkomende bijwerkingen staan bovenaan vermeld. Het is heel goed mogelijk dat u geen last krijgt van bijwerkingen, maar uiteraard is het van belang er wél alert op te zijn. Voor sommige bijwerkingen geldt dat ze vooral optreden in het begin, maar later minder worden.

Laat het weten

Maakt u zich zorgen over een mogelijke bijwerking, laat het weten aan uw behandelaar. U kunt om een telefonisch consult vragen.

Ervaring met medicijnen van belang

U kunt bijwerkingen op twee plaatsen melden, nl. bij het Meldpunt Medicijnen en Lareb. Met uw meldingen informeren deze instituten de overheid, industrie en zorgverleners. U kunt ook meldingen van anderen bekijken.

MM_logo

Zoek een ervaring met een anti-epilepticum

Meldpunt Medicijnen

U kunt ervaringen van andere gebruikers vinden op het meldpuntmedicijnen.nl Ervaringen over de werking, bijwerkingen en praktische zaken (bijvoorbeeld verpakking, vergoeding, etc.). Klik op de zwarte button rechts.

Het Meldpunt Medicijnen is een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM), is onafhankelijk en opgericht vanuit maatschappelijk perspectief, zonder commercieel of beroepsbelang.

Logo Meldpunt MedicijnenDeel uw ervaring met een anti-epilepticum

U kunt bij het Meldpunt Medicijnen ook uw mening geven over de werking, bijwerking of vergoeding van een geneesmiddel. Of over praktische zaken rondom pillen zoals een onhandige geneesmiddelverpakking. Klik op de zwarte button rechts.

 

Logo  LarebLareb

Patiënten en zorgverleners kunnen bijwerkingen van geneesmiddelen ook melden bij Lareb. Lareb is het Nederlandse kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelenveiligheid.
U kunt ook veel informatie over bijwerkingen vinden in de databank van Lareb.

Ga naar het meldformulier voor het melden van een bijwerking van een geneesmiddel.

Apotheek.nl

Op de website www.apotheek.nl vindt u ook veel informatie over medicijnen, waaronder informatie over bijwerkingen.

Deze pagina delen