Landelijke dag ‘Epilepsiechirurgie bij volwassenen’

Datum/Tijd

15 juni 2019
10:00 - 16:00

Locatie

Epilepsiecentrum Kempenhaeghe, locatie Heeze
Sterkselseweg 65
Heeze

Inschrijving verlengd tot 8 juni!

In samenwerking met Academisch Centrum voor Epileptologie (ACE) Kempenhaeghe / Maastricht UMC+ organiseert de Epilepsie Vereniging Nederland de voorlichtings- en contactdag.

De dag is bestemd voor patiënten, en hun naasten, die een mogelijke kandidaat zijn voor epilepsiechirurgie, al in het traject zitten of de operatie hebben ondergaan.

Ochtendprogramma:
10:00 uur     Inloop, ontvangst met koffie/thee.
10:30 uur     Opening
10:45 uur      Lezing “nieuwe ontwikkelingen binnen de epilepsiechirurgie” in de Schouwburgzaal door dr. A. Colon, neuroloog/klinisch neurofysioloog, L. Wagner,  neuroloog/klinisch
neurofysioloog met ervaringsverhaal van Iris Gilsing.
12:00 uur     Lunchpauze (restaurant ’t Scureken)
12:45 uur     Ruimte voor vragen

Middagprogramma
Na de lunch zijn er workshops die geleid worden door professionals van Academisch Centrum voor Epileptologie Kempenhaeghe/MUMC+ samen met ervaringsdeskundigen van EVN. Tijdens de workshops krijgt u voorlichting en kunt u van gedachten wisselen met andere deelnemers.

Op basis van de informatie die u ons verstrekt in het aanmeldingsformulier stellen we een persoonlijk programma op voor iedere deelnemer. Om zo goed mogelijk aan uw wensen tegemoet te komen is het daarom van groot belang dat u uw aanmelding volledig invult en tijdig verstuurt.

12:45 uur     Eerste ronde workshops.
14:00 uur     Pauze met koffie/thee fris.
14:15 uur     Tweede ronde workshops.
15:30 uur     Gezamenlijke afsluiting / evaluatie in Schouwburgzaal

Onderwerpen workshops:

 1. Neuromodulatie door Linda Akkermans (neurochirurg MUMC+) en Albert Colon (neuroloog Kempenhaeghe ACE)
  Mocht het niet mogelijk zijn om de bron van de epilepsie te verwijderen, dan zijn er wellicht andere mogelijkheden om de aanvallen te onderdrukken. Deep Brain Stimulation (DBS) en Nervus Vagus Stimulatie (NVS) worden besproken.
 1. Vooronderzoeken fase 1 t/m 3 door Dr. Wagner  (neuroloog/klinisch neurofysioloog) en Vivianne van Kranen-Mastenbroek (klinisch neurofysioloog MUMC+).
  In deze workshop worden een aantal technieken toegelicht die gebruikt worden om te bepalen of een patiënt geopereerd kan worden.
 1. Psychisch herstel en nazorg door Marc Hendriks (klinisch neuropsycholoog ACE) en Ruby Soekhoe (verpleegkundig specialist ACE)
  Na de operatie hebt u uiteraard tijd nodig om te herstellen. Vooral psychisch herstel en het opnieuw ‘inrichten’ van het leven na de operatie kan de nodige tijd in beslag nemen. Diverse specialisten van het epilepsiecentrum kunnen u hierbij ondersteunen. Deze workshop kan zeker ook nuttig zijn voor naasten van patiënten.
 1. Impact op naasten door Pim Philippo (maatschappelijk werker Kempenhaeghe) en een ervaringsdeskundige van de EVN
  Epilepsiechirurgie heeft niet alleen grote impact op de patiënt maar zeker ook op degenen die naast hem of haar staan. In deze workshop wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed.

Kosten:
Voor deze geheel verzorgde dag vragen wij een eigen bijdrage van € 15,- per persoon voor leden en gezinsleden van leden van de EVN en € 25,- per persoon voor niet-leden.
Indien u tegelijk met uw aanmelding ook lid wordt van onze vereniging betaalt u voor uzelf (en uw naasten) de bijdrage die geldt voor leden.

Aanmelding:
Uiterlijk op 8 juni 2019 als volgt:

Voor een juiste afstemming van de catering en omdat wij voor alle deelnemers een persoonlijk programma samenstellen is het van groot belang dat u alle gegevens invult en uzelf tijdig aanmeldt. Aanmeldingen die onvolledig zijn of na 2 juni binnenkomen, kunnen wij niet behandelen. Respecteert u daarom deze datum en voorkom teleurstellingen!

Namens alle meewerkende professionals en vrijwilligers van de contactgroep epilepsiechirurgie van de Epilepsie Vereniging Nederland,

 

Casper Baas

Coördinator contactgroep epilepsiechirurgie

 

 

Kaart van de locatie

Kaart wordt geladen...

Deze pagina delen