Epilepsiechirurgie bij kinderen

Datum/Tijd

13 oktober 2018
10:00 - 16:00

Locatie

UMC Utrecht, locatie Wilhelmina Kinderziekenhuis
Lundlaan 6
Utrecht

In samenwerking met het UMC Utrecht en SEIN organiseert de Epilepsie Vereniging Nederland op zaterdag 13 oktober a.s. de voorlichtings- en contactdag: Epilepsiechirurgie bij kinderen.

De dag is bestemd voor patiënten (vanaf 8 jaar), ouders/verzorgers, broers/zussen en opa’s/oma’s van kinderen die een mogelijke kandidaat zijn voor epilepsiechirurgie, al in het traject zitten of de operatie hebben ondergaan. Ook professionals binnen de epilepsiezorg zijn van harte welkom.

Ochtendprogramma:
10:00 uur    Inloop, ontvangst met koffie/thee.
10:30 uur    Opening.
10:45 uur    Lezing in de collegezaal.
12:00 uur    Lunchpauze.

Middagprogramma:
Na de lunch zijn er diverse workshops die geleid worden door professionals van het UMC Utrecht en SEIN, samen met ervaringsdeskundigen van de EVN. Tijdens deze workshops krijgt u voorlichting en kunt u van gedachten wisselen met andere deelnemers.

Op basis van de informatie die u ons verstrekt in het aanmeldingsformulier stellen we een persoonlijk programma op voor iedere deelnemer. Om zo goed mogelijk aan uw wensen tegemoet te komen is het daarom van groot belang dat u uw aanmelding volledig invult en tijdig verstuurt.

12:45 uur    Eerste ronde workshops.
14:00 uur    Pauze met koffie/thee fris.
14:15 uur    Tweede ronde workshops.
15:30 uur    Gezamenlijke afsluiting / evaluatie in collegezaal.

Onderwerpen workshops:
1.    Registratie d.m.v. diepte elektroden of grid implantaten.
In deze workshop worden beide vormen van eeg registratie door de gespecialiseerde neurochirurg en neuroloog uitgebreid besproken.
2.    Nazorg
De operatie is achter de rug maar hoe gaat het dan verder? En hoe kan het leven van het gezin veranderen na een geslaagde of minder geslaagde operatie?
3.    Hemi disconnectie
Een hemi disconnectie is een ingrijpende vorm van epilepsiechirurgie. Wat houdt dit precies in en wat zijn de kansen, risico’s en resultaten van zo’n ingreep?
4.    Ervaringsverhaal
Deze workshop is uitsluitend bestemd voor mensen met kinderen die nog niet geopereerd zijn. Aan de hand van één of meerdere ervaringsverhalen kunt u met elkaar van gedachten wisselen en vragen stellen aan de ervaringsdeskundigen.

Kosten:
Voor deze geheel verzorgde dag vragen wij een eigen bijdrage van € 10,- per persoon voor leden en gezinsleden van leden van de EVN,  en € 20,- per persoon voor niet-leden.
Indien u tegelijk met uw aanmelding ook lid wordt van onze vereniging dan betaalt u voor uzelf (en uw naasten) de bijdrage die geldt voor leden.

Aanmelding:
U kunt zich tot uiterlijk 30 september 2018 hier aanmelden.

Voor een juiste afstemming van de catering en omdat wij voor alle deelnemers een persoonlijk programma samenstellen is het van groot belang dat u alle gegevens invult en uzelf tijdig aanmeldt. Aanmeldingen die onvolledig zijn of na 30 september binnenkomen, kunnen wij niet behandelen. Respecteert u deze datum en voorkom teleurstellingen!

Namens alle meewerkende professionals en vrijwilligers van de contactgroep epilepsiechirurgie,

Casper Baas
Coördinator contactgroep epilepsiechirurgie

Kaart van de locatie

Kaart wordt geladen...

Deze pagina delen