2e StartPoli Epilepsie van start

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch opent per 1 december 2012 een StartPoli Epilepsie. Daarmee sluit het ziekenhuis aan bij de wensen en behoeften van epilepsiepatiënten, zoals die zijn verwoord door de Epilepsie Vereniging Nederland.

De diagnose op de StartPoli wordt altijd gesteld door een epilepsiespecialist: een medisch
professional die kundig én ervaren is op het gebied van epilepsie. De Startpoli is zo georganiseerd dat snelle en eventueel ook uitgebreide diagnostiek mogelijk is. Ook is er meteen na de diagnose aandacht voor de invloed die epilepsie heeft op het leven van alledag. De speciaal opgeleide epilepsieconsulent speelt daar een belangrijke rol bij. Zij bewaakt ook het zorgtraject dat de patiënt doorloopt.

Verwijzing

De StartPoli is er voor zowel volwassenen als kinderen met (een vermoeden van) epilepsie. Verwijzing vindt plaats via de huisarts. Waar nodig verwijzen de behandelaars van de StartPoli door naar gespecialiseerde epilepsiezorg bij een epilepsiecentrum of een universitair medisch centrum. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is het tweede ziekenhuis in Nederland dat een StartPoli Epilepsie opricht.

Patiënt centraal

Neuroloog Willem-Jan Hardon: “Bij de StartPoli staat de patiënt centraal. De Epilepsie Vereniging Nederland (EVN) heeft uitgangspunten opgesteld waar goede epilepsiezorg aan moet voldoen: de zogenaamde kwaliteitscriteria vanuit patiëntenperspectief. Bij het opstellen van deze kwaliteitscriteria zijn epilepsiepatiënten zelf heel nauw betrokken geweest. De uitgangspunten sluiten naadloos aan bij onze werkwijze, en zijn leidend voor de epilepsiezorg die we op de StartPoli bieden. De basis van goede zorg ligt volgens de EVN namelijk bij de diagnostiek en start van de behandeling.”

Lees meer over de kwaliteitscriteria vanuit patiëntenperspectief »

Deze pagina delen