2. Het voortraject

Voordat ik voor dit tussenjaar heb gekozen, om echt voor de operatie te gaan, heb ik nog veel andere onderzoeken gehad. Deze onderzoeken waren in 2016 en 2017.

In maart 2016 heb ik een 5-daagse EEG gehad in de SEIN in Heemstede. Dit EEG leverde bij mij helaas niet genoeg informatie op, om meteen geopereerd te kunnen worden. Dit kwam onder andere doordat ik een grote aanval kreeg, waardoor men het EEG niet goed meer kon zien. Omdat ik van de ene op de andere dag geen medicijnen meer kreeg, heb ik waarschijnlijk deze aanval gekregen. Ze hebben veel te snel mijn medicatie afgebouwd. Dat was ontzettend slecht. Het is een lange week geweest en er was verder niets te doen op de kamer.

In het voorjaar en zomer 2016 heb ik een MEG en PET-scan gehad in het UMC Utrecht.

In november 2016 heb ik een neuropsychologisch onderzoek gehad in de SEIN in Heemstede. Na de operatie zal dit onderzoek opnieuw worden gedaan.

Vervolgens heb ik in 2017 een fMRI-scan gehad in plaats van een WADA-test. Bij de fMRI-scan krijg je een MRI-scan, maar tijdens de scan moet je bijvoorbeeld zeggen wat voor afbeeldingen je ziet in het spiegeltje.

In de zomer van 2017 heb ik gesprekken gehad met het diepte-team waarbij ik de keuze moest gaan maken om een tussenjaar te nemen voor het traject, of niet. In het najaar van 2017 heb ik besloten om het diepte-EEG wel te laten doen. Hiermee zou tenslotte duidelijk kunnen worden waar de bron van de epilepsie zit.

Na het diepte-EEG moest ik in november naar het UMC Utrecht voor een gezichtsveldonderzoek. Dit onderzoek moet ik na 8-15 weken na de operatie opnieuw doen, om te controleren of mijn gezichtsveld minder is geworden of niet.

Wat alle mogelijke onderzoeken zijn in het epilepsiechirurgie-traject (met uitleg) kun je vinden op de website van het UMC Utrecht. umcutrecht.nl Hersencentrum Epilepsiechirurgie

Tussendoor heb ik ook veel telefonisch contact gehad met de verpleegkundig specialist Janine Ophorst. Haar naam zal je vaker terugzien in mijn blog. Ook heb ik veel vragen aan haar kunnen stellen via de mail. Al deze gesprekken, onderzoeken en het stellen van vragen heeft ertoe geleid dat ik geopereerd kon worden.

Deze pagina delen