1. Even voorstellen

Hallo, mijn naam is Wen Xin van der Linden, ben 20 jaar en ik heb epilepsie sinds ik 4 jaar ben. Al ruim 3,5 jaar zit ik in het epilepsiechirurgie-traject bij het UMC Utrecht. Ik zit nu in de eindfase, want in maart zal ik geopereerd worden. Bij mij is dankzij een diepte-EEG duidelijk geworden dat de epilepsie bij mij alleen uit de linker hippocampus komt.

Wen Xin

Afgelopen jaar heb ik mijn havodiploma gehaald en graag wil ik komend studiejaar Journalistiek in Utrecht gaan studeren of Media, Informatie en Communicatie (MIC) bij de Hogeschool van Amsterdam. In mijn vrije tijd rijd ik paard en vind ik het leuk om met mijn 2 honden lekker te wandelen. Shoppen of ergens gezellig eten in de stad met vriendinnen of mijn zus is ook zeker niet verkeerd! Ik heb in juli 2017 voor een tussenjaar van school  gekozen om mij helemaal te kunnen richten op de laatste fase van het epilepsiechirurgie-traject. Aangezien ik nog jong ben hoop ik dat de herstelperiode goed (misschien ook sneller) verloopt, evenals de relatief grote kans om aanvalsvrij te worden na de operatie.

Graag wil ik mijn ervaringen delen met jullie over het hebben van epilepsie en vooral het epilepsiechirurgie-traject. Ik kan mij voorstellen dat alle onderzoeken die erbij komen kijken spannend zijn en dan moet je het ook nog maar eens allemaal over je heen laten komen. Dat is soms best vervelend. Zo had ik achteraf liever een beter beeld willen krijgen over het verloop van een diepte-EEG. Misschien dat ik meer (specifieke) vragen had kunnen stellen aan de verpleegkundig specialist en neuroloog, maar het was ook fijn geweest als ik een filmpje of blog had kunnen lezen van iemand die dit onderzoek al had meegemaakt. Daarom wil ik vanaf nu gaan bloggen om jullie mijn ervaringen te vertellen.

 

Deze pagina delen